Hopp til innhold

Tvangsinnlagt ble knivdrept

En 32-åring ble i går knivdrept på en psykiatrisk avdeling ved en institusjon i Oslo. Både offer og gjerningsmann var pasienter.

Hanne Kristin Rohde

Politiet håper å avhøre gjerningsmannen tirsdag ettermiddag, sa Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse.

Foto: Berg-Rusten, Ole / Scanpix

Politiet rykket i går ettermiddag ut etter melding om slåsskamp ved en psykiatrisk institusjonen som er underlagt Oslo Universitetsssykehus. Politiet ønsker ikke å si på hvilken institusjon det skjedde.

– Da politiet kom til stedet fant de en mann som var hardt skadet. Han ble fraktet til Ullevål akuttmottak, men var påført så store skader at han døde, sa leder ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politikammer Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse onsdag.

Avhørt vitner

Politiet har avhørt seks personer som var vitner til hendelsen.

De har forklart at 32-åringen og en mann i begynnelsen av 20-årene begynte å slåss. Den yngste mannen trakk en kniv som han stakk 32-åringen med.

– Avdøde er en norsk mann født i 1979, som var tvangsinnlagt ved avdelingen. Den siktede mannen er opprinnelig fra Irak. Han kom til Norge sammen med familien i 1998, da var han ti-elleve år. Han er nå siktet for forsettlig drap, sier Rohde.

Den siktede mannen er kun kjent av politiet gjennom småforhold knyttet til hverdagskriminalitet, som vinningskriminalitet og trusler.

Både offer og gjerningsmann var tvangsinnlagt ved avdelingen.

HØR: Knivdrept på psykiatrisk avdeling.

For syk for arrest

– Hvordan kunne mannen ha fått tak i en kniv på avdelingen?

– De to var begge lagt inn på en avdeling for førstegangs psykose. Vi vet ikke hvordan mannen kunne ha fått tak i en kniv på avdelingen, sier Rohde.

Mannen i 20-årene ble vurdert til å være for syk til å sitte i arrest. Han ble umiddelbart overført til en lukket avdeling.

– Vi håper å starte avhør av ham i ettermiddag, men det er avhengig av tilstanden hans, avslutter Rohde.