Hopp til innhold

Frp-velgere mener Geir Mo bør gå av

En tredel av Fremskrittspartiets velgere mener at generalsekretær Geir Mo må gå av som følge av håndteringen av Birkedal-saken. Partileder Siv Jensen tar selvkritikk for håndteringen av saken.

Frp-generalsekretær Geir Mo

Frps generalsekretær Geir Mo ønsker ikke å kommentere resultatene av en undersøkelse som viser at en tredjedel av Frps egne velgere mener han bør gå.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Det viser en måling som InFact har laget for VG.

Ifølge målingen svarer 34 prosent av Frps velgere at Mo bør trekke seg som følge av Birkedal-saken.

Les:

Få vil kaste Jensen

Under 2 prosent mener at partileder Siv Jensen må gå. 4 prosent mener at begge bør gå.

InFact-målingen viser også at 20 prosent av Frps velgere mener partiledelsen har håndtert saken svært dårlig.

Blant alle spurte, det vil si også velgere som stemmer på andre partier, svarer 49,9 prosent at Frps ledelse har håndtert saken svært dårlig.

Mo ønsker ikke å kommentere målingen overfor NTB, og viser til at han er ansatt. Det er derfor opp til partiledelsen å uttale seg, mener Mo.

Frps nestleder Per Arne Olsen sier at ledelsen har full tillit til generalsekretæren.

– Vi har full tillit til alle ansatte, inkludert Geir Mo, og vi driver uansett ikke personalbehandling gjennom spaltene, sier Olsen til NTB.

Han sier at det er partiledelsen som har håndtert Birkedal-saken, mens Mo har utført det ledelsen har bestemt.

Siv Jensen og Geir Mo i bakgrunnen

Siv Jensen sier hun de siste dagene har tillatt refleksjon og selvransakelse etter det verste medietrykket etter at Birkedal-saken ble kjent.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Jensen tar selvkritikk

Partileder Siv Jensen sier til NRK at hun i ettertid gjør seg mange tanker om hvordan hun håndterte Birkedal-saken da den ble kjent.

– Vi skal snakke sammen om hvordan saken ble håndert på gruppemøtet i dag. Jeg har stor respekt for at mange mener jeg burde ha gjort ting på en annen måte, sier Jensen.

Flere stortingsrepresentanter fra Frp har den siste uken kritisert partiledelsen for håndteringen av saken .

– Det er helt legitimt at vi internt diskuterer ting. Men det er riktig å ta det internt i partiet, ikke i media. At folk har ulike meninger om hva jeg burde gjort, og i hvilken rekkefølge, har jeg respekt for, sier Frp-lederen.

Evaluerer regelverk

Jensen sier de nå skal evaluere regelverket som angår varslingssaker og hvordan partiet håndterer dem.

– Jeg trodde vi hadde et godt og tilstrekkelig regelverk, men det er opplagt behov for en gjennomgang av det, sier Jensen.

– Jeg burde sikkert vært mer ydmyk. Men jeg føler at jeg i de siste dagene har tillatt refleksjon og selvransakelse og gitt uttrykk for at ting kunne vært håndert annerledes, og at det opplagt er grunn til å forandre regelverket til Frp, sier Jensen.

– I etterpåklokskapens lys kan man si at jeg burde vært tydeligere på hvor mye detaljer jeg gikk ut med fra start av. Kanskje jeg burde sagt at vi kjente til at det forelå overgrepsanklager mot Birkeldal helt fra starten av. Men jeg har aldri løyet i saken, og jeg er fortsatt like skuffet og forferdet over dette som jeg var da jeg fikk høre om den påstøtte filmingen, som jeg tidligere aldri hadde hørt om, sier Jensen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger