Hopp til innhold

Én milliard til rassikring neste år

Regjeringen bevilger over en milliard kroner til rassikring neste år. Dermed overoppfyller den målet i Nasjonal transportplan om rassikring i statsbudsjettet .

E 136 i Møre og Romsdal

E 136 i Møre og Romsdal er blant veistrekningene som får med til rassikring.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen, NRK.

I flere tiår har har folk langs E 136 i Møre og Romsdal kjempet for rassikring og veiutbedring. Nå er de bønnhørt.

- Jeg kan bekrefte at det ligger et forslag om å bevilge statlige midler til å starte arbeidet, sier samferdeslsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Video Bevilger en milliard til rassikring

SE VIDEO: Bevilger en milliard til rassikring.

Vakker, men farlig

E 136 ligger vakkert til, men er smal og svingete og veldig rasfarlig. Den ble bygd av tyskerne under krigen og er ikke dimensjonert for tungtrafikk.

De siste 30 årene har veien krevd ett menneskelig hvert år. Den 19. februar 2006 omkom fire ungdommer mellom 16 og 18 år.

Da mistet Arild Hartviksen sin 17 år gamle datter.

Arild Hartviksen

Arild Hartviksen har mistet datteren sin i en trafikkuylle på E 136. Han er glad for at penger til veiutbedring og rassikring endelig kommer.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen, NRK.

- Det er vondt å tenke på det er ei slik ulykke som må til for at offentligheten skal våkne og bevilge penger. Samtidig føler jeg en lettelse og glede over at pengene kommer, sier Hartviksen.

- Det blir en milliard kroner til rassikring neste år. Jeg vet hva det vil si å måtte se like mye opp langs fjellsida som ned på veien, sier Meltveit Kleppa.

Fordeles på mange prosjekter

Milliarden skal brukes på åtte igangsatte projekter og 11 nye. Regjeringen overoppfyller dermed målene i Nasjonal transportplan, og øker bevilgningen til rassikring med 24 prosent fra inneværende år.

- Dette er en viktig seier for Senterpartiet, sier partileder og tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

- Mens jeg var samferdselsminister mistet jeg min beste venninne i en rasulykke. For henne kommer disse pengene for seint, men for mange tusen andre vil de bety at de får en trygg og god hverdag, sier Navarsete.

AKTUELT NÅ