– Salget av reinkjøtt i sommer har vært veldig bra. Det har vært en betydelig økning i forhold til normalår, og også i forhold til i 2011, sier leder i Markedsutvalget for reinkjøtt, John Anders Lifjell.
Den største årsaken til det økte salget er ifølge Lifjell at bedriftene har blitt flinkere til å få kjøttet ut i butikkene.
- Les:
- Les:
Har blitt mer tilgjengelig
I 2010 ble det produsert så mye reinkjøtt, at Nortura måtte bygge eget reguleringslager for kjøttet slakteriene ikke klarte å ta mot.
Våren 2011 inneholdt lageret 500 tonn reinkjøtt, men i butikken var det lite å få kjøpt.
– Tilgjengeligheta har vært blandet. Noen har funnet noe reinkjøtt og noen har ikke funnet noen ting i butikken. Nå er det jobbet hardt fra bedriftenes side for å få økt tilgjengelighet på reinkjøtt i butikken, sier Lifjell.
- Les:
- Les:
Takker den kalde sommeren
Lifjell takker også den kalde sommeren for det gode salget.
– Jeg vil jo si at kalde somre øker salget av reinkjøtt. Når det er kaldt, er det ikke den lette grillmaten som frister. Det kan heller være litt tyngre retter, som finnebiff.
– Den vanligste er finnbiffgryte med mye godt oppi. Da koser folk seg, sier Lifjell.