Hopp til innhold

Klart for Auf-leir i Storfjord

Onsdag starter Storfjord arbeiderfestival og AUF-leir. Rundt 150 Auf-ere er venta til leiren, og deltakerne sin sikkerhet blir svært viktig for både arrangørene og politiet.

Klart for AUF-leir i Storfjord

Mari Siljebråten, leder i Troms AUF, er klar for leir i Storfjord i Troms.

Foto: Ørjan Hansen

Onsdag vil leirområdet i Storfjord fylles med telt. Da er leder i Troms AUF, Mari Siljebråten, klar til å ta i mot omlag 150 AUF-ere. De fleste kommer fra Nord-Norge.

– Det er viktig at AUF har et tilbud hele året. Når det var en mulighet for å ha en sånn leir her i Storfjord, så kunne vi ikke si nei. Det er viktig for oss å ha denne leiren i år, forteller en forventningsfull Mari Siljebråten.

Første gang festivalen i Storfjord arrangeres

Det er første gang festivalen i Storfjord arrangeres.

Foto: Ørjan Hansen

Festivalen skal ikke erstatte Utøya

Festivalen arrangeres i samarbeid med det lokale arbeiderpartilaget, og er ment som et tillegg til den tradisjonelle sommerleiren på Utøya, ikke en erstatning.

Det er ikke en erstatter, men det er et tillegg. Jeg håper at når vi en dag fortsetter å komme tilbake til Utøya, så kan vi fortsatt være i Storfjord. Dette er et godt tilbud til AUF i Nord-Norge.

Sikkerheten har hele tiden vært den viktigste prioriteringen, forteller Ragnhild Dalheim Eriksen

Sikkerheten har hele tiden vært den viktigste prioriteringen, forteller Ragnhild Dalheim Eriksen.

Foto: Ørjan Hansen

Sikkerheten viktig

Det er første året festivalen i Storfjord arrangeres. Etter hendelsene på fjorårets leir på Utøya, er sikkerheten til deltakerne svært viktig.

– Sikkerheten har hele tiden vært den viktigste prioriteringen for å kunne arrangere sommerleir her. Så dette er veldig godt ivaretatt sammen med våre samarbeidspartnere i politiet og Securitas, sier Ragnhild Dalheim Eriksen som er produsent for Storfjord Arbeiderfestival.

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre har begge gitt beskjed om at de kommer på arrangementet.

I tillegg har blant annet AUF-leder Eskild Pedersen, Thorvald Stoltenberg og Lisbeth Berg-Hansen bekreftet at de kommer.