Hopp til innhold

Gir sikkerhetspenger til AUF-leir i Nord-Norge

LO bevilger 100.000 kroner for å forsterke sikkerheten ved Storfjord Arbeiderfestival og sommersamlingen for AUF i nord i august.

Video Dette blir AUFs nye sommerparadis

VIDEO: I Nord-Troms-bygda Storfjord skal AUF-ungdommene samles denne sommeren.

Leder i Troms AUF, Mari Siljebråten og fylkessekretær i Troms Arbeiderparti, Eskild Johansen

Fylkessekretær i Troms, Eskild Johansen.

Foto: Kristine Østvold / NRK

Storfjord Arbeiderfestival er vert for AUF i nords samling og leir på Otertun i Storfjord kommune i August.

For at arrangementet skal føles trygt for AUF-ungdom og LOs ungdomstillitsvalgte etter 22 juli, har arrangørene valgt å forsterke sikkerheten sammenlignet med andre festivaler.

– Vi lager et sikkerhetsopplegg sammen med et profesjonelt sikkerhetsselskap og politiet. Folkehjelpen har ansvar for sanitetsopplegget. Så det vil være en helhetlig sikkerhet slik det er på vanlige festivaler, men litt forsterket, sier fylkessekretær i Troms Arbeiderparti, Eskild Johansen.

Trygg atmosfære

Han forteller at de setter pris på at fagbevegelsen stiller opp med økte penger.

– Grunnen til det er at vi ønsker å skape en trygg atmosfære, og foreldre og ungdom skal være i visshet om at det skal være trygt å komme på festival hos oss, sier han.

– Er sikkerheten god nok?

– Ja, vi har god dialog med politiet, og de mener sikkerheten er god nok. Det vil jo være ministere og høyt profilerte folk fra Ap og fagbevegelsen. Deter også en bit i det hele, som gjør at vi må ivareta sikkerheten, sier han.

Viktig for LO

Synnøve Søndergaard

LOs distriktssekretær i Troms, Synnøve Søndergaard.

Foto: Privat

Distriktssekretær i Troms, Synnøve Søndergaard, forteller at sikkerheten er viktig for LO.

– Vi mener det etter 22. juli er et krav om at AUF skal få lov til å samles og være trygg på at sikkerheten er ivaretatt. LO mistet også tillitsvalgte under 22. juli, og har et nært forhold til arbeiderbevegelsens barn og unge.

– Er det nødvendig?

– Man kan spørre seg hva er sjansen for at noe slik kan skje igjen, eller at det skjer i trygge Nord-Norge? Men de som var involvert i fjor skal i hvert fall vite at alt er gjort for sikkerheten, sier hun.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark