Hopp til innhold

Glimt-gutta leverte festfotball

Etter trenerbytte og en uke med kaos i klubben leverte Glimt årsbeste mot Bryne.

Video BODØ/GLIMT-BRYNE

Se høydepunkter fra kampen der Bodø/Glimt knuste Bryne 3-0.

– Dette var sinnsykt godt. Det var en utrolig lettelse og fullt fortjent at vi vant, sier Daniel Berntsen.

Unggutten ble kåret til kampens beste spiller av en lokal jury på Aspmyra. I likhet med Lionel Messi i Champions League-finalen, herjet Berntsen med motstanderen i 3-0-seieren mot Bryne.

Lissepasninger

Med kjappe vendinger og et usedvanlig godt overblikk serverte han medspillerne lissepasninger på løpende bånd. Etterpå var det bare et eneste stort smil på 18-åringen.

– Vi har hatt fremgang hele tiden og i dag klarte vi endelig å sette sjansene våre også. Fortsettelsen kommer til å bli fin dersom vi fortsetter slik vi presterte i dag, sier Berntsen.

Les også:

Kaos

Kaos har preget Glimt den siste uken, og torsdag valgte Kåre Ingebrigtsen å trekke seg som hovedtrener for Bodø/Glimt etter uenigheter med ledelsen i klubben.

Dermed var det Cato Hansen som ledet laget mot Bryne.

– Dette føles veldig godt. Vi trengte å vinne en fotballkamp, og kampen sett under ett så var det fortjent at vi vant. Vi har ventet på ketchup-effekten. Det er små marginer i fotball og da kan det gjerne bli slik når det først løsner, sier Hansen.

Han tror ikke at skiftet av trener er årsaken til at Bodø/Glimt knuste Bryne 3-0 på Aspmyra i dag.

– Jeg tror ikke trenerskiftet har hatt så mye å si. Fokuset har vært rett hele veien. Det har bare vært spørsmål om tid før vi skulle lykkes. Vi la en plan før kampen som vi fulgte til punkt og prikke. Det funket som bare f...., mener Hansen.

Bodø/Glimt - Bryne

JUBEL: Her har Viljar Nordberg satt inn 3-0 mot Bryne.

Foto: Einar Breivik / NRK

Ubeseiret

Bryne kom til Aspmyra uten å ha tapt en eneste kamp hittil i 1.divisjon. Topplaget ble til tider overkjørt av Bodø/Glimt. Erlend Robertsen, Aram Khalili og Viljar Norberg fikk alle nettkjenning på Aspmyra.

En ordknapp Bryne-trener, Tommy Bergersen, kunne bare gratulere Glimt-gutta.

– Ja, grattis, kjekt for dem, sier Bergersen, som har en tidligere karriere som Glimt-spiller.

– Jævlig deilig

I kalasseieren var det flere unggutter som markerte seg. Til slutt var det innbytter Viljar Nordberg som fikk æren av å punktere kampen på overtid. Han satte først ballen i stanga før han fyrte av et skudd som gikk mellom beina på Brynes målvakt.

– Jeg satte bare fart fremover, så at jeg ikke hadde noen med meg og bare bestemte meg for å gå rett på mål og være besluttsom. Dette var jævlig deilig, avslutter Nordberg.

Les også:

Vil ikke spekulere

Hvorvidt Nordberg og resten av Glimt får Cato Hansen som hovedtrener ut sesongen eller lengre, vil ikke hovedpersonen selv spekulere i.

– Det er ikke noe jeg tenker så veldig mye på, så det tar vi som det kommer, avslutter Hansen.

Før dagens kamp hadde ikke Bryne tapt en eneste kamp i 1.divisjon, mens Bodø/Glimt lå tredje sist med tre tap og seks poeng. Sist gang lagene møttes på Aspmyra ble Glimt knust med 0-5.