Hopp til innhold

Stoltenberg sammenlignet med Lommemannen

- Dette er fullstendig respektløst mot ofrene etter Lommemannens overgrep, og overfor statsministeren.

Hanekamhaug og Johansen

FrP's Mette Hanekamhaug sammenlignet Jens Stoltenberg med lommemannen. Dette er respektløst overfor ofrene og Statsministeren, mener partisekretær Raymond Johansen (Ap).

Foto: NRK

Raymond Johansen ber Siv Jensen rydde opp etter at statsminister Jens Stoltenberg ble sammenlignet med Lommemannen.

Het stemning i skoledebatt

Det var under en debatt under skolevalgene at Frps tredjekandidat i Møre og Romsdal, Mette Hanekamhaug, sammenlignet statsministeren med Lommemannen.

– Jeg sa vel at Jens Stoltenberg har hendene så djupt i lommebøkene til folk at han kan kalles Lommemannen, sier Hanekamhaug til Romsdals Budstikke.

I samme debatt sa også representanten fra partiet Rødt at å la Siv Jenssen styre norsk skattepolitikk, kan sammenlignes med å la Joseph Fritzl styre en barnehage.

Også i Nordland har FrP gjort den samme sammenligningen.

La seg flat

I meningsmålingene de siste månedene har Mette Hanekamhaug vært på god veg til å sikre seg plass på Stortinget. Med de siste meningsmålingene, med nedgang for Frp i Møre og Romsdal, er dette et mandat det nå er stor spenning om.

Torsdag formiddag la Hanekamhaug seg fullstendig flat, og beklaget uttalelsen.

– Jeg legger meg helt flat, og beklager på det sterkeste at jeg ble for revet med av stemningen, sier Mette Hanekamhaug (Frp) etter lommemannen-uttalelsen.

Ansvar for egne uttalelser

400 elever var til stede under skolevalgsdebatten. Debattene er ofte preget av friskere og spissede utspill enn mange andre politiske debatter.

Raymond Johansen mener likevel at Hanekamhaug må ta ansvar for uttalelsene.

- Nå har vel alle et ansvar for hva de sier og hvordan de blir oppfattet. Her er det en kandidat som skal ha plass i Norges nasjonalforsamling. Det står altså ikke til troende å beklage dette fordi det foregikk i et slikt forum. Nettopp fordi det foregikk i en skoledebatt må dette taes på alvor, sier Johansen.

Trekke tilbake debatthefte

Det var innholdet i et debatthefte som inspirerte Mette Hanekamhaug til å trekke paralleller mellom Lommemannen og statsministeren.

Raymond Johansen ber nå Fremskrittspartiets ledelse om å trekke tilbake dette debattheftet.

- Dersom dette står i et debatthefte, vil jeg sterkt oppfordre FrP om å trekke dette tilbake, sier Raymond Johansen. Siv Jensen bør umiddelbart rydde opp i dette, sier han.

Les: Val i Møre og Romsdal

NRK får torsdag ikke bekreftet at denne sammenligningen står omtalt i et debatthefte fra FpU.

Men leder i FpU sier til NRK Møre og Romsdal at sammenligningen har vært en stående vits i FpU-miljøet, og at sammenligningen har vært spredd via SMS.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL