Comoyo - Telenor vil ikke opplyse hvor mange kunder de klarte å rekruttere til Comoyo View. Etter to år er det nå slutt for strømmetjenesten. - Foto: Skjermdump /

Telenor vil ikke opplyse hvor mange kunder de klarte å rekruttere til Comoyo View. Etter to år er det nå slutt for strømmetjenesten.

Foto: Skjermdump

Telenor legger ned strømmetjeneste

Strømmetjenesten Comoyo View legges ned 1. november. Konkurransen mot de store aktørene ble for kostbar.

Sven Størmer Thaulow, Daglig Leder, Comoyo - Sven Størmer Thaulow bekrefter at det er slutt for Comoyo View. - Foto: Comoyo /

Sven Størmer Thaulow bekrefter at det er slutt for Comoyo View.

Foto: Comoyo

Det skriver Dagens Næringsliv i dag (kun på papir).

Telenor var framsynt da de i 2011 lanserte TV-og video-tjenesten Comoyo, i god tid før strømmetjenester som Netflix og HBO Nordic.

«Med nyetablerte Comoyo skal Telenor kapre 130 millioner forbrukere i alle kanaler og på alle plattformer», het det i en artikkel fra Teknisk Ukeblad i 2011.

Men nå er det altså slutt, og 40 medarbeidere står uten jobb. Noen av dem skal omplasseres, men flere er også tilbudt sluttpakke, ifølge DN.

Sleit med rettighetene

– Comoyo View legges ned, primært fordi vi ser at den summen vi måtte brukt for å få nødvendig og konkurransedyktig innhold, ikke kan forsvares. De store aktørene har gjort at innholdet er bitt veldig dyrt, sier Atle Lessum, kommunikasjonsansvarlig i Telenor Digital Service, til NRK.no.

Men senest i mai presenterte Telenor en annen virkelighet. Karianne Melleby, tv- og filmdirektøren i Comoyo, sa da at de hadde ambisjoner om å bli ledende i strømmemarkedet.

Melleby mente også at de hadde like gode rettigheter som konkurrentene.

– Vi mener vi har rettigheter som er minst like gode eller bedre i det skandinaviske markedet. Vi lurer også på om brukerne er fornøyde med det tilbudet som foreligger ute på markedet i dag, uttalte hun til nettstedet Kampanje.

Tapsprosjekt

Den norske tjenesten hadde lite å stille opp med mot markedsføringskreftene bak veletablerte merkevarer som Netflix og HBO. Prisen for et abonnement var også høyere hos Telenors tjeneste enn hos de amerikanske.

Administrerende direktør i Comoyo forteller til DN at kombinasjonen av innholdskostnader, prispress i markedet og sterk konkurranse har gjort det for kostbart å drive Comoyo.

– Vi slutter mens leken er god, sier Thaulow til Dagens Næringsliv.

Det er med tungt hjerte at Comoyo View blir lagt ned.

– Det er ikke bare trist, det er veldig trist. Comoyo View fikk til to av tre ting. Vi leverte en veldig bra løsning, og vi hadde god distribusjon i Norge og Sverige. Det eneste det skortet på var innholdet – vi kunne ikke forsvare prisen innholdet kostet. Det er synd for oss, synd for Comoyo, synd for Telenor, sier kommunikasjonsansvarlig Atle Lessum til NRK.no.

Kunder som har aktivt abonnement i dag vil kunne se ut abonnementsperioden og utover dette vil de få tilgang til tjenesten frem til 1. nov uten flere kostnader, opplyser Telenor til NRK.no.

Ingen overraskelse

Sigvald Sveinbjørnsson, som er redaktør i Digi.no, sier at han på ingen måte er overrasket over at Comoyo View blir lagt ned.

– Det er tungt å konkurrere med HBO og Netflix i et såpass lite marked, så det er ikke overraskende at Telenor har satt på bremsene her. Vi har visst at de hadde høsten på seg til å komme ovenpå i konkurransen, men Telenor har vel sett at det var like greit å gi seg, sier Sveinbjørnsson til NRK.no.

Han sier at det ikke er plass til mange aktører i en slik bransje, og man må enten ha en stor internasjonal aktør i ryggen, eller et sterkt grep om hjemmemarkedet for at det skal gå bra.

– Det er vanskelig å få på plass en god katalog med serie og filmer, samtidig som du skal ha en brukervennlig teknisk løsning. Comoyos tilbud var rett og slett ikke godt nok sammenlignet med konkurrentene, sier Sveinbjørnsson til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sigvald Sveinbjørnsson, redaktør for Digi.no - Comoyos tilbud var rett og slett ikke godt nok sier redaktøren i Digi.no, Sigvald Sveinbjørnsson.

Comoyos tilbud var rett og slett ikke godt nok sier redaktøren i Digi.no, Sigvald Sveinbjørnsson.

Fortsetter med innovasjon

Selv om det er slutt for strømmetjenesten Comoyo, skal navnet og merkevaren leve videre. Comoyo skal nå jobbe med digitale kommunikasjonstjenester og helt nye satsinger for fremtiden.

– Vi vil fortsette å jobbe med andre innovative løsninger. Nå jobber vi blant annet med nye kommunikasjonstjenester, som mobile løsninger over nettet og nye SMS-tjenester, sier Atle Lessum, kommunikasjonsansvarlig i Telenor Digital Service, til NRK.no.

Lessum håper de ikke blir nødt til å avslutte flere av prosjektene sine i framtiden.

– Noen ting kommer til å slå an, andre produkter vil ikke det. Men vi håper vi ikke blir nødt til å stoppe ting som er så bra, slik som nå har vært tilfelle med Comoyo View, forteller Lessum.

Usikker framtid for filmblogg

Siden oppstarten av Comoyo har også film- og TV-bloggen Comoyo Filter vokst fram. Bloggen serverer bransjenyheter og kommentarer, og er blitt et populært tilbud. Nå jobber Telenor for at bloggen skal få leve videre.

– De som jobber med Comoyo Filter har ikke lenger noen tilknytting til Comoyo View. Men vi jobber med å finne en løsning for dem, og noen som kan overta driften. Vi håper virkelig vi finner en løsning som gjør at de kan fortsette.

Hvem er det som kan overta driften av Comoyo Filter?

– Jeg har ikke så lyst til å si noe om det. Men vi har noen konkrete aktører som vi jobber opp mot, sier Lessum til NRK.no.

Atle Lessum - Atle Lessum, kommunikasjonsansvarlig i Telenor Digital Service, sier Telenor jobber for at filmnettstedet Comoyo Filter skal få leve videre. - Foto: Telenor /

Atle Lessum, kommunikasjonsansvarlig i Telenor Digital Service, sier Telenor jobber for at filmnettstedet Comoyo Filter skal få leve videre.

Foto: Telenor

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.