Hopp til innhold

Netflix beskyldt for å klippe bort deler av filmene

Netflix blir anklaget for å beskjære filmene i tjenesten. I noen tilfeller er til og med hele karakterer klippet ut av bildet.

Filmstrømningstjenesten Netflix skal angivelig beskjære filmene de viser i sin filmtjeneste uten å opplyse abonnentene sine, skriver flere medier torsdag.

Det var bloggen What Netflix does som først satte fokus på dette, og bloggeren lister opp en rekke eksempler på hvordan tjenesten har fjernet deler av bildet i filmene de viser.

Populære filmer som Planet of the apes, Prometheus og Inglourious Basterds har blitt berørt, enkelte steder mangler hele karakterer i Netflix-versjonene.

Mange stiller seg spørsmålet om hvorfor Netflix gjør dette. Ifølge den britiske avisen Daily Mail er filmfans og abonnenter av tjenesten sinte fordi de ikke har blitt informert om at filmene har blitt endret.

De fleste filmer og TV-serier kommer i et såkalt 16:9-format, filmer som ofte har holdt 1:2,39-formatet originalt. Mange mener dette er gjort for å fylle små skjermer bedre, som for eksempel nettbrett og mobiler.

– Vi sakser ikke

Netflix selv avviser kritikken som har florert på nettet om at tjenesten klipper bort deler av filmene. Som svar på anklagene sier Netflix at de «ikke klipper bort», men forsøker å tilby den beste bildekvaliteten og originale størrelser på filmer, uansett tittel.

Selv om Netflix sier de prøver å tilby filmer med original størrelse, innrømmer tjenesten at det hender at filmer blir lagt ut i feil versjon, fordi filmene ofte blir levert i feil størrelse.

Det er altså kvalitetssikringen i enkelte tilfeller som har sviktet, ifølge Netflix.

– Når vi oppdager denne feilen, jobber vi med å erstatte filmen så raskt som mulig, skriver selskapet i en pressemelding.

Se flere bilder på bloggen What Netflix does.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP