Hopp til innhold

Fikk sparken i Vamp

Vidar Johnsen er ute av Vamp. Men det var han ikke klar over sjøl.

Vidar Johnsen, Vamp
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vamp på scenen med Kringkastingsorkesteret. Foran Øyvind Staveland og Vidar Johnsen.
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Vamp årets spellemenn

Nett-tv: Vamp i full symfoni

Nett-tv: Vamp om turnelivet

Øyvind Staveland som kom med nyheten, sier at Johnsen selv sa opp i slutten av oktober. Men ifølge Haugesunds Avis var ikke Johnsen klar over at han nå er ute.

Uaktuelt å fortsette

- Det er kjipt å høre det fra deg, sier en skuffet Vidar Johnsen over telefon til avisens journalist, som noen minutter tidligere hadde fått bekreftet fra Staveland at «det er uaktuelt å fortsette samarbeidet med Vidar Johnsen».

Vidar Johnsen, Vamp-vokalist siden 1999, bekrefter at han sendte den e-posten, men sier det var i fortvilelse over ikke å få de andre i tale.

- Jeg regnet med at de forsto det og at det ikke var en ordentlig oppsigelse, sier han og legger til at han ikke har fått snakket ordentlig med noen andre i bandet siden da.

Ingen grunn til å snakke med Johnsen

Vamp-sjef Staveland vil ikke ut med noen andre grunner til Johnsens avskjed med Vamp enn den e-posten han sendte. Han sier at han derfor ikke har hatt noen grunn til å snakke med Johnsen om hans framtid i Vamp.

Staveland legger også til misnøye over Vidar Johnsen soloopptredener med Vamp-låter. Men Johnsen sier at han bare har spilt de fire han selv har skrevet:

I gang med ny plate

- Jeg har aldri vært et fullverdig medlem av Vamp. Hadde jeg vært det, ville jeg ikke reist rundt og spilt sånn.

Vamp er nå i gang med å lage ny plate til 2008, men har ikke noe klart ennå angående ny vokalist i gruppa.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters