Norske artister i dugnad for Filippinene. Nasjonaltheatret åpner dørene, sendes på NRK.

Noen av artistene som stiller opp til dungnad for Filippinene. Odd Nordstoga, Eva and the Heartmakers, Martin Halla, Morten Abel, Agnete Johnsen og Ole Paus.

Stjernespekket artistdugnad for Filippinene

Søndag sender NRK en stjernespekket konsert til inntekt for tyfonofrene på Filippinene. – Det er en selvfølge å hjelpe til. Det er ikke mulig ikke å bli berørt av en slik katastrofe, sier Ole Paus.

NRK stiller sin produksjonskapasitet til rådighet, Nationaltheatret åpner dørene og alle rundt arrangementet jobber frivillig. Det er ingen kostnader knyttet til arrangementet hvis inntekt i sin helhet går til de kriserammede på Filippinene.

Behovet er enormt

Initiativtaker er Kai Holmberg fra Streetlight, organisasjonen som hadde barnehjem i Tacloban før Tyfonen rammet. Alle som bodde på barnehjemmet deres overlevde, men behovet etter katastrofen er enormt. Det fikk Holmberg til å arrangere fakkeltog og konsert.

– Dette angår oss alle, vi er heldige som har muligheten til å hjelpe, sier Ole Paus til NRK.

Han er en av artistene som spiler opp gratis på søndag klokken 20.15. Da inviterer NRK1 og Nationaltheatret til «Dugnad for Filippinene» – en halvannen times støttekonsert med Norges fremste artister.

– Det er lett å gjenkjenne sine egne blant dem som lever på Filipinene. Det er ingen forskjell på oss, vi er mennesker foreldre og vi har barn. Vi gjenkjenner nøden i våre egne mareritt. Her kan vi i alle fall gjøre noe for å hjelpe, sier Paus.

– Vi har ansvar for å hjelpe

Over 13 millioner mennesker på Filippinene er berørt av naturkatastrofen som rammet landet 8. november. Nå går Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Streetlight, Unicef og Redd Barna sammen i en storstilt dugnad for å få ut sårt tiltrengt hjelp til befolkningen.

Nadia Hasnaoui - Nadia Hasnaoui er programleder for søndagens dugnad for Filipinene.Røde Kors

Nadia Hasnaoui er programleder for søndagens dugnad for Filipinene.

Foto: Røde Kors

Programleder er Nadia Hasnaoui og inntektene fra konserten går til de fem bistandsorganisasjonene.

– Det handler om 13 millioner mennesker og vi får inn bilder hele tiden og sitter med gråten i halsen. Jeg gleder meg til å være programleder, for dette er viktig, sier Nadia Hasnaoui til NRK.

Flere artister

Andre bekreftede artister er: Odd Nordstoga og Ingebjørg Brattland, Advent ambassadørs, Martin Halla, Eva and the Heartmaker, Anne Grete Preus, Morten Abel og Agnete Johnsen.

Publikum kan gi sin støtte ved å ringe 820 44 001 eller sende en SMS med kodeord «DUGNAD» 2272

TV-sjef i NRK, Arne Helsingen forteller at NRK fikk henvendelsen om støttekonserten fra organisasjonen Streetlight og flere store hjelpeorganisasjoner.

– Vi besluttet raskt at NRK skal bidra til å støtte det viktige hjelpearbeidet gjennom TV-produksjon og sending av denne støttekonserten på søndag, sier han.

Skuespillerne på Nationaltheatret serverer kakao

Det vil gå et fakkeltog fra Oslo Sentralstasjon til Nationaltheatret. Her blir folket møtt av alle teatrets skuespillere som er på jobb den dagen. De hjelper til med å tilrettelegge for konserten. I tillegg vil de servere kakao.

– Det er opplagt at vi har et ansvar for å hjelpe når slike ting skjer. Vi er så forskånet for alt, beskyttet av alle mulige gode makter og vi er et av verdens rikeste og fredeligste land. Så ser man at det rammer noen som allerede har mistet alt. Da skal det bare mangle at man hjelper til, sier Ole Paus.

Konserten begynner klokken 20.15 på NRK. Programmer som går ut: «Dialektriket» og «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» går ut og blir forskjøvet til neste søndag. Downton Abbey skal gå som planlagt klokken 21.25.

Live konserten er kun for spesielt inviterte med gjester fra Filippinenen og fra diverse hjelpeorganisasjoner.

I 2010 holdt norske artister en støttekonsert for Haiti i operaen.

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.