Kjartan Skjelde

Se hvordan Kjartan Skjelde lager elgfilet med jordskokkchips, rognebærgele og remulade.

Råstekt elgfilet med remulade

Elgkjøttet serveres rått inni. Det skal bare brunes så det får en god, stekt karamellsmak ytterst. Serveres med remulade, rødbetskudd og rognebærgele. Jordskokkchips drysses over.

Slik gjør du

Salt kjøttet og brun det godt i varm panne på alle sider. La det hvile i 10 min. Skjæres i tynne skiver og anrett på tallerken.

Bland sammen olje, honning, einebær, løk og aquavit. Legges på kjøttet som en vinaigrette.

Remulade
Pisk sammen sennep, eddik og eggeplomme, spe rolig med olje til den blir tykk som en majones. Vend i eple, sylteagurk og rødløk i majonesen og smak til med sukker og salt.

Anrettes over kjøttet sammen med rødbetskudd og hjemmelaget jordskokkchips.

Tips

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken