Kjartan Skjelde lager eplepizza

Kokken Kjartan Skjelde viser deg hvordan du lager eplepizza.

Eplepizza

Gode norske epler brukes i fullkorn eplepizza med syrlig sukker og setersmør.

Slik gjør du

Bland sammen gjær, sukker, salt, brun sirup og olje med vann (32 grader)
Spe med mel og la det heve i 30 min.

Skrell eplene og kutt dem i store biter. Sukker kjøres fint i en blender med skogsyre og blandes sammen med eplene og setersmøret.

Bunnen kjevles ut til små terteformer. Eplemiksen legges over og det hele heves i 30 minutter. Bakes på 160 °C i 20 min.

Tips

Limesaft eller sitronsaft er en god erstatter for skogsyre. Bruk gjerne revet sitron- eller limeskall for å få den siste finishen.

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken