Hopp til innhold

Svendsen: - Var stiv allerede på andre runde

Tross to bom og en stiv kropp allerede på andre runde, sikret Emil Hegle Svendsen seg VM-sølv på sprinten lørdag.

Video Emil Hegle Svendsen tok sølv

Emil Hegle Svendsen tok VM-sølv på sprinten lørdag. Her forteller han om løpet.

– Det ble et knallhardt jobbeløp, og mye hardere enn jeg hadde trodd på den siste runden. Jeg var egentlig stiv allerede på andre runde, så det var en knalltøff sisterunde, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Skiskytteren gikk inn til VM-sølv, tross både stiv kropp og to strafferunder.

– Jeg var litt for ivrig på det første skuddet, resten satt bra. På stående hadde jeg bra kontroll helt til det siste skuddet, da ble jeg litt urolig, sier sølvvinneren.

Gull til Fourcade

– Det er jo vanvittig artig. Veldig gøy, sier Svendsen om pallplassen, på tross av sine to stafferunder.

Han kom i mål 15.1 sekunder bak vinneren Martin Fourcade.

Fourcade pådro seg også to strafferunder, men med stor fart i sporet holt det til gull for franskmannen. Både Svendsen og Fourcade startet tidlig på sprinten, og mente derfor de var heldigere med forholdene enn de løperne som kom etter.

– Jeg hadde flaks som trakk startnummer én, sier Svendsen, som tok sin andre medalje på hittil to forsøk i mesterskapet.

Carl Johan Bergman skjøt ti treff, men gikk noe tregere i sporet. Svensken var i sekundstrid med Svendsen om sølvmedlajen, og kom i mål bare litt over to sekunder bak Svendsen.

Svak skyting av de norske

Tarjei Bø var med i kampen om gullet etter fullt hus på første skyting, men på stående sviktet det for nordmannen.

– Jeg var liksom forberedt i topplokket i dag, og på stående ville jeg være offensiv og gå rett på sak. Men da jeg så blinken gjennom siktet lå det ikke i ro, dessverre. Da er det vanskelig å treffe, sier Bø til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Video Tarjei Bø sprakk

Tarjei Bø gikk ut i ledelsen etter første skyting, men på stående pådro nordmannen seg tre strafferunder.

Det endte med full sprekk og tre bom for Bø, som passerte ut som nummer tjue etter andre skyting.

– Det er veldig skuffende skyting av de norske her nå, særlig på stående, sa NRKs skiskytterkommentator Halvard Hanevold.

– For dårlig

Ole Einar Bjørndalen, som har vist formstigning i sporet denne sesongen, klarte ikke å revansjere skytingen fra mixedstafetten. Med én bom på liggende skyting og to bom på stående, var også Bjørndalen langt bak pallplass.

– Det ville seg ikke helt på standplass i dag heller. På stående treffer jeg på de første, men bommer på de to siste. Jeg føler meg egentlig ganske rolig, men klarer ikke å gjøre de to siste skuddene optimalt. Det var for dårlig i dag, oppsummerer Bjørndalen til NRK.

Lars Berger lå også brukbart an etter første skyting, men med tre bom på stående var medaljehåpet over også for Berger.

Resultatene fra sprinten lørdag, er utgangspunkt for VM-jaktstarten søndag.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal