Hopp til innhold

Scoret tre ganger - vant 1-0

– Graverende, sa Lise Klaveness om målene Mexico ble snytt for før pause. Men laget gikk seirende ut til tross for store dommertabber.

Kommentator: Andreas Stabrun Smith.

Mexico-Kamerun ble preget av dårlige dommeravgjørelser. Se tre målannuleringer og Mexicos scoring i videovinduet over.

Laster innhold, vennligst vent..
peralta

Oribe Peralta jubler for kampens eneste godkjente scoring.

Foto: Hassan Ammar / Ap

Dommeren feilannulerte to Mexico-mål i første omgang. I andre omgang var det en gjeng revansjelystne mexicanere som entret banen og sikret en fortjent seier over Kamerun. Oribe Peralta satte inn en retur på skudd fra Giovani dos Santos og mexicanerne fikk sin hevn.

– De stjal to mål fra oss. Jeg vet ikke hvorfor. Uansett lot vi oss ikke skremme av det. Nå har vi tre poeng som vi kan ta med oss videre inn i neste kamp, sa Mexicos trener, Miguel Herrera til NTB etter kampen.

Tror de kan vinne VM

– Vi kan vinne VM, uttalte Mexicos trener, Miguel Herrera, før kampen.

Få andre ser på Mexico som en reell tittelutfordrer, og de fleste har tippet Brasil og Kroatia videre fra Gruppe A. Men Mexico imponerte mange mot Kamerun.

Mexico har møtt afrikansk motstand tre ganger i VM tidligere, men har aldri vunnet. Senest i forrige VM ble det 1-1 mot vertsnasjonen Sør-Afrika i åpningkampen. Fredag kveld ble Mexico kvitt Afrika-komplekset.

Snytt for tidlig scoring

Med gnistrende angrepsfotball kjørte mexicanerne til tider over motstanderne fra Afrika.

Mexico presset høyt med backene fra start og kom til flere farlige innlegg. 10 minutter inn i kampen eksploderte jubelen på tribunen, men det ble straks stille igjen. Giovani dos Santos satte ballen kontant i Kameruns mål, men ble avblåst for offside.

Reprisene viste at mexicaneren var hårfint på riktig side av forsvarsrekka. Mexico ble snytt for en tidlig ledelse. I den andre av to VM-kamper kom dommeren i fokus.

– Den nærmeste midtstopperen opphever offsiden her. Det burde vært 1-0 til Mexico, sa NRKs ekspert, Lise Klaveness, i pausen.

Kamerun med korrekt annulert mål

Fem minutter senere var det Kameruns tur til å score, men få målet annulert. Etter litt rot i feltet stod Eric Choupo Moting alene med Mexicos keeper og trillet ballen i hjørnet.

Denne gangen hadde dommer Wilmar Roldan fra Colombia alt på det rene.

Samuel Eto’o gjorde sitt for å sette Mexicos forsvar på prøve. Eto'o har spilt sju år sammen med Mexico-midtstopper Rafael Marquez og møte mellom de gamle lagkameratene var ikke alltid like hyggelig for sistnevnte.

I løpet av få minutter kom den afrikanske legenden til flere småfarligheter og 20 minutt inn i kampen banket spissen ballen via stangen og ut.

– Et mysterium

dos santos

Giovani dos Santos slår oppgitt ut med armene etter å ha blitt snytt for et mål.

Foto: Ricardo Mazalan / Ap

Så, etter en halv times spill: Mexico svinger en corner inn i feltet. En kameruner stusser ballen bakover i feltet og der lurer Giovani dos Santos nok en gang. Spissen setter ballen i mål for andre gang i kampen, og for andre gang blåser Wilmar Roldan feilaktig av for offside. Det burde stått 2-0 i målprotokollen.

Alt dos Santos kunne gjøre var å slå oppgitt ut med hendene.

– Denne er enda mer graverende. Hvorfor det blir avblåst er et mysterium. Det føles selvfølgelig helt tragisk for Mexico, sa Klaveness.

– Det er dommerens jobb å klare disse avgjørelsene. Det er trist at det avgjøres på denne måten for andre dag på rad. Scoringer forandrer kamper, sa Erik Hamrén fra studio i Brasil.

England-legende, Gary Lineker, sa som NRKs eksperter - dommeren snøt dos Santos for to mål.

Laster Twitter-innhold

Like før pause uttrykte det meksikanske laget nok en gang sin misnøye med dommeren. Dos Santos ble lagt ned i feltet og ropte på straffespark. Dommer Roldan dømte corner i stedet.

Se ekspertenes dom i pausen her:

Programleder Carina Olset har med seg NRKs VM-eksperter Lise Klaveness og Lars Tjærnås i studio på Kontraskjæret.

Se Lise Klaveness' analyse og hva Erik Hamrén mente om dommeren i pausen.

Hevngjerrige mexicanerne

Etter førsteomgangs motgang og dommertabber, var det tydelig at Mexico ville ha sin hevn. Laget visste at de fortjente bedre og presset på for å få et dommergodkjent mål. Det fikk de etter 61 minutter.

Laget fosset fremover med Giovani dos Santos nok en gang i spissen. Kanskje hadde han fortjent å sette ballen i mål selv, men keeper reddet dos Santos’ forsøk. På returen kom Oribe Peralta og trillet ballen sikkert i mål til stor jubel for dos Santos, trener Miguel Herrera, og resten av laget.

– Mexico strakk den bakre fireren til Kamerun i stykker på scoringen, sa Lars Tjærnås i NRKs studio på Kontraskjæret etter kampen.

Og Mexico var også laget som var nærmest 2-0. Laget la seg ikke bakpå, men fortsatte kjøret mot afrikanernes mål. Kameruns forsvarere måtte flere ganger kaste seg inn i siste liten for å avverge et nytt mål fra mexicanerne.

På overtid sendte Benjamin Moukandjo Mexicos keeper, Guillermo Ochoa, ut på en flytur mot lengste hjørne, og keeperen klarte akkurat å forhindre en sen redusering.

Siste nytt

  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal