Hopp til innhold

Første NM-gull til Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull da han vant 30 kilometer med skibytte på Steinkjer lørdag.

Video Sundby vinner foran Rønning

Martin Johnsrud Sundby går først i mål på 30 km

Johnsrud Sundby og Eldar Rønning stakk fra resten av feltet allerede etter få kilometer av løpet og skaffet seg raskt et bra forsprang. Duoen holdt følge i 20 kilometer, da stakk Røa-løperen fra og dro fra inn mot mål.

- Jeg er kjempefornøyd. Eldar gjorde mye av jobben på klassisk delen og jeg ville gjerne ha han med på skøytedelen, men jeg merket at han ikke hadde så mye krefter, så da gikk jeg mitt eget løp inn til mål, sa Martin Johnsrud Sundby.

Resultater fra 30 km med skibytte

Ble stiv

Eldar Rønning, som ikke har trent veldig mye skøyting de siste årene, gikk etter forholdene et bra skøyteløp og var 35,5 sekunder bak Johnsrud Sundby i mål. Han skjønte imidlertid at han ikke klarte å henge på vinneren fra Oslo.

- Jeg ble litt stiv de siste fem kilometerne og skjønte at jeg ikke klarte å henge på Martin, sa Eldar Rønning.

Video: Se intervju med Sundby og Rønning

Video Intervju med Sundby og Rønning

Arne Post og Tord Asle Gjerdalen kjempet om tredjeplassen, en duell som Gjerdalen gikk seirende ut av. Han var 1.35 bak vinneren i mål.

Gjerdalen vant denne distansen i NM både i 2010 og 2009, og går etter alle solemerker 30 kilometeren for Norge også i VM.

Tungt for Røthe

En som ikke fikk det til å stemme i dag, var Sjur Røthe. Vossingen er en het kandidat til å komme med i VM-troppen på grunn av sin allsidighet, men bommet i dag.

- Jeg gikk på voks på klassisken. Jeg burde nok ha gått på rubb. Men det er ene og alene min feil ,jeg valgte voks, sier han til NRK.

- Torsdag sa du at du burde ha pallplass for å sikre VM-billetten, hva sier du nå?

- Nei, det gikk jo ikke som jeg hadde ønsket i dag. Men jeg håper de resultatene jeg har fra tidligere i vinter kan være godt nok, sier Røthe.

Les også: Skidrama før start for Røthe torsdag

Han tok igjen noe på skøytedelen og endte til slutt på 18. plass, hele 2,51 bak Johnsrud Sundby.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal