– Når Torres kommer med ballen her, tenker du ikke «nå blir det mål»

Storkampen mellom Spania og Italia endte i en sjanseorgie, men verken Fernando Torres eller noen av de andre på banen evnet å endre at resultatet ble 1-1.

Video Spania - Italia

Fernando Torres kom til flere store muligheter for Spania etter at han kom på banen. Se høydepunktene fra kampen her.

Torres fortviler

Torres fortvilte etter flere misbrukte sjanser i kampen mot Italia.

Balotelli

Mario Balotelli var tydelig misfornøyd på benken, etter den store missen like før han ble byttet ut.

Antonio Di Natale

Så glad ble Antonio Di Natale etter å ha sendt Italia i ledelsen.

Fabregas og Silva feirer mål mot Italia

Cesc Fabregas scoret etter gjennomspill fra David Silva.

Cassano

Sammen med Mario Balotelli, skapte Antonio Cassano mye trøbbel for Spanias forsvar.

David Silva og Claudio Marchisio

David Silva, her i duell med Claudio Marchisio, kom til flere neste muligheter for Spania i åpningsminuttene.

Nære scoring for Italia

Christian Maggio var svært nær å sende Italia i ledelsen like før pause.

En av dem som var uhyre nære scoring på stillingen 1-1, var Fernando Torres.

Etter å ha blitt spilt gjennom, forsøkte Torres å lobbe ballen over Gianluigi Buffon fra vel 20 meter, men ballen endte så vidt over tverrliggeren.

– Å ha en spiss som har troen på seg selv og setter sjansene er alfa omega. Torres har ikke det samme killerinstinktet som David Villa har. Du ser at Torres er litt usikker, sier Vadim Demidov i NRKs EM-studio etter kampen.

Flere sjanser

Den spanske spissen fikk også en god målsjanse like etter at han kom på banen, da han etter et gjennomspill hadde fri bane mot mål. Etter en litt svak touch, kom ballen for langt til siden, og Torres klarte ikke å runde Italias keeper.

– Når Torres kommer med ballen der, tenker du ikke at «nå blir det mål», du er heller litt usikker på hva som vil skje, sier Demidov.

Torres var imidlertid ikke den eneste som kom nær nettkjenning, da kampen endte i en sjanseorgie.

Målscorer Antonio Di Natale hadde muligheten til å sende Italia opp i ledelsen for andre gang i kampen, da han kvarteret før slutt dundret til på volley. Dessverre for Italia gikk ballen utenfor mål.

Treg Balotelli

Mario Balotelli fikk være med fra start for Italia. Spissen fikk en kjempemulighet etter slurv i det spanske forsvaret.

Balotelli brukte altfor lang tid på å komme til avslutning, og Sergio Ramos rakk å rydde ballen unna beina til italieneren før han fikk somlet seg til skudd.

– Han kan være kald og kynisk i avslutningen, men ikke i føttene på vei til avslutning, sa NRKs EM-ekspert Tony Gustavsson etter kampen.

Like etter den misbrukte sjansen, ble Balotelli byttet ut til fordel for Di Natale. Det viste seg å være et særdeles godt bytte for Italia.

– Kan fortsatt vinne gruppa

Di Natale bare trengte noen minutter på banen før han sendte italienerne i ledelsen.

– Vi klarte oss godt i duellene én mot én og lå heller ikke bare bakpå, men angrep også villig. Det var skuffende at vi bare klarte å holde ledelsen i tre minutter, sa Italias landslagssjef Cesare Prandelli.

For Spania svarte imidlertid umiddelbart, etter at Cesc Fabregas omsatte et upåklagelig gjennomspill fra David Silva til mål og 1-1.

– Dette var den tøffeste motstanderen i vår gruppe. Det var ingen god følelse å havne bakpå, men uavgjort er helt greit. Vi kan fortsatt vinne gruppen med to seirer, sa Fàbregas etter kampen.

God volley

Italia gikk respektløs til verks mot tittelforsvarer Spania i søndagens oppgjør. Før mesterskapet var flere usikre på hva Italia kunne prestere, men med spissparet Balotelli og Antonio Cassano på topp bet italienerne godt fra seg i møtet med den regjerende europamesteren.

– Jeg er ikke veldig overrasket over at Italia har hengt så godt med, men jeg er litt overrasket over at Spania har vært såpass slurvete, sa NRKs studiogjest Demidov i pausen.

Cassano var servitør da Claudio Marchisio fikk godt treff på volley fra vel 20 meter, men Iker Casillas ryddet unna for spanjolene.

– Den volleyen synes jeg er en av kampens prestasjoner så langt. Det er sterkt å få den ballen på mål, sa NRKs EM-ekspert Tony Gustavsson i pausen.

Feberredning

Spanjolene slet med å tråkle seg gjennom det italienske forsvaret. Andrés Iniesta kom til Spanias største sjanse i første omgang, men ballen vippet han over mål.

Thiago Motta fikk en enda større sjanse for Italia minuttet etter, men en feberredding fra Casillas stoppet headingen.

– Det er et kjempebra innlegg, men det er også en veldig bra redning som gjør at det fortsatt står 0-0, sa Gustavsson i pausen.

Fotball

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.