Hopp til innhold

– Avhengig av at disse tar et steg opp nå

Se hvem fotballekspertene spår blir årets profiler i eliteserien.

kombo

Marcus Pedersen, John Chibuike, Magnus Wollf Eikrem og Valon Berisha er noen av spillerne som trekkes frem som potensielle nye eliteserieprofiler.

Neste helg sparkes eliteserien i gang igjen. NRK har fått et utvalg fotballeksperter til å spå hvilke spillere de tror vil sette mest preg på serien i år.

kåre

Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Tidligere fotballspiller og fotballtrener Kåre Ingebrigtsen har størst tro på Marcus Pedersen (VIF) og John Chibuike (RBK).

– De har det lille ekstra begge to, sier han.

– Må gi eliteserien et løft

Spesielt mener Ingebrigtsen det om 21 år gamle Pedersen, som er på utlån til Vålerenga frem til sommeren. Han har spilt for nederlandske Vitesse de siste to sesongene.

– Det er opp til ham selv hvor godt han vil gjøre det. Han er litt sånn at når han først bestemmer seg kan han gjøre virkelig store ting, sier han.

Ingebrigtsen mener eliteserien er avhengig av at en del unge spillere som viste seg frem for første gang i fjor tar tak og prøver å heve nivået i år. Både for å sikre mer interesse fra publikum og for å få norske lag til å lykkes med spill i Europa igjen på sikt.

– Chibuike er en av disse, og som nå har fått et ekstra år på baken. Vi er avhengige av at disse tar et steg opp nå og gir eliteserien et lite løft, fastslår Ingebrigtsen.

– Årets beste kjøp?

Fotballkommentator Lars Tjærnås tror ikke vi kommer til å få én profil denne sesongen som utmerker seg helt spesielt, slik for eksempel Alanzinho gjorde for noen år siden.

– Det jeg derimot håper er at en del av de unge som tok et steg i fjor og markerte seg positivt under landslagsturneringen i Thailand presterer stabilt på høyt nivå. Da tenker jeg mest på Tarik Elyonoussi (FFK), Valon Berisha (Viking) og Markus Henriksen (RBK), sier han.

Tjærnås har også forventninger til tidligere utenlandsproffer som har vendt tilbake til eliteserien i år, som LSKs Petter Vaagan Moen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

petter

Petter Vaagan Moen er tilbake i eliteserien etter opphold i QPR. Her i aksjon for landslaget.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Da tenker jeg spesielt på Vaagan Moen og Marcus Pedersen. Av importene tror jeg Erdin Demir i Brann vil kunne bli en av dem vi kaller årets beste kjøp ved endt sesong, sier han.

Tror på Wolff Eikrem

Video Bakrommet - 08.11.11.

Knut Nesbø.

Foto: Nyhetsspiller
Arne Scheie

Arne Scheie.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

NRKs fotballkommentator Arne Scheie og hans kollega Knut Nesbø, samt Vålerengas trener i toppserien, Cecilie Berg Hansen, har alle størst tro på Magnus Wolff Eikrem. Han ble hentet fra Manchester Uniteds reservestall og var sentral da Molde sikret seriegullet i fjor.

– Hovmesterblikk, god pasningsfot, dekker mye rom og smart i dueller. Han har det meste en sentral midtbanespiller skal ha, oppsummerer Berg-Hansen.

– Han er den mest spennende av unge norske fotballspillere. Det han viste i perioder i fjor har han tatt med seg videre i vinterens treningskamper, og i år tror jeg vi vil se ham spille enda flere veldig gode kamper, mener Nesbø, som selv har spilt for Molde.

– Om han klarer å ta et lite steg videre fra i fjor tror jeg ikke det er lenge før han er et fast innslag på landslaget, mener Scheie.

I tillegg nevner både Scheie og Nesbø Valon Berisha (Viking) som en mann for fremtiden på det norske landslaget.

– Jeg må også legge til et «PS!» ved Steffen Iversen (RBK) og Petter Vaagan Moen. De er rutinerte karer som er kommet tilbake og fort kan utgjøre en forskjell, sier Nesbø.

Fotball