Kunne avgjøre på overtid - Hoseth misset straffe

Molde fikk en alle tiders mulighet til å avansere i Mesterliga-kvalifiseringen da laget ble tildelt straffe på overtid mot Basel. Magne Hoseth tok ansvar - men bommet!

Magne Hoseth

Magne Hoseth ble den store syndebukken da Molde røk ut av Mesterliga-kvalifiseringen mot Basel onsdag.

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget scoret for Molde, til ingen nytte.

Dermed ble Molde slått ut i Mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde, etter 1-2-tap sammenlagt.

Molde, som tapte det første møtet 0-1 hjemme mot Basel, tok på imponerende vis ledelsen i onsdagens returoppgjør i Sveits.

Jo Inge Berget spilte opp Magne Simonsen, som avsluttet mot mål. Basels keeper Yann Sommer måtte gi retur, og Berget satte den enkelt i mål.

Kvarteret før slutt utliknet imidlertid Basel da David Degen overlistet Molde-keeper Espen Bugge Pettersen.

Dermed trengte Molde én scoring for å avansere på bortemålsregelen, og Ole Gunnar Solskjærs menn fikk en alle tiders mulighet til å sikre avansement til fjerde og siste kvalifiseringsrunde.

Molde fikk nemlig straffe på overtid. Magne Hoseth feilet imidlertid fra ellevemetersmerket, og Yann Sommer reddet forsøket fra midtbanespilleren.

Dermed endte det 1-1 i Sveits, og Basel er videre på Moldes bekostning.

• Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

Norge J17
  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

– Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

Sander Berge
  • Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes.

Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1.

Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet.

Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (NTB)

Pellegrino
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne