Hopp til innhold

Politiet har gjort nye beslag i Behring Breiviks leilighet

Politiet har den siste tiden gjort nye beslag i terrorsaken. Funnene ble gjort i leiligheten der Anders Behring Breivik bodde på Skøyen i Oslo.

Video Leiligheten til pågrepet 32-åringen ble ransaket

SE VIDEO: Leiligheten på Skøyen ble også ransaket natt til 23. juli.

Etter det NRK får opplyst gjennomførte politiet nylig en ny ransaking i leiligheten, som tilhører Behring Breiviks mor. Hun skjermes fortsatt og bor på ukjent adresse.

LES OGSÅ: Fengslingsmøte åpent for pressen

Bodde i leiligheten frem til mai

Politiadvokat Christian Hatlo

Politiadvokat Christian Hatlo.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Leiligheten på Skøyen er svært sentral i etterforskningen. Årsaken er at Behring Breivik bodde der frem til han flyttet til Åsta i mai.

– Det har vært et nytt besøk i morens leilighet, uten at vi kan gå i detaljer på beslagene, bekrefter politiadvokat Christian Hatlo.

Han vil ikke si hva som ble funnet eller når ransakingen skjedde.

– Men det er neppe beslag som er avgjørende i saken, sier han.

Også tidligere har politiet ransaket leiligheten som ligger sentralt på Oslo vest.

Ransaking natt til 23. juli

Natt til 23.juli ble et stort område sperret av, og væpnede styrker fra beredskapstroppen tok seg inn i boligkomplekset . Deretter overtok tekniske etterforskere som finkjemmet leiligheten for spor.

4.august tok politiet seg inn på stedet på nytt. Den gang med taktiske etterforskere, iført skuddsikker vest, som undersøkte stedet. Dette var de samme etterforskerne som for to uker siden ransaket gården på Åsta i Hedmark.

Dro trolig fra Skøyen til regjeringskvartalet

Behring Breivik var også tilbake flere ganger i leiligheten uken før terrorangrepene, og det var utenfor boligblokken at bombebilen stod parkert i halvannet døgn.

Ifølge en av Behring Breiviks politiforklaringer stod bilen der fra om kvelden 20. juli til ettermiddagen 22.juli. Trolig kjørte 32-åringen direkte fra Skøyen til regjeringskvartalet der bomben gikk av.

Politiet ransaker Anders Behring Breiviks gård

Behring Breivik bodde på Åsta gård i tiden før terrorangrepet. Her ransaker politiet gården.

Foto: Ingunn Andersen


AKTUELT NÅ