Hopp til innhold

Killengreen ny departementsråd

Politidirektør Ingelin Killengreen (63) ble i statsråd i dag utnevnt til ny departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD).

Ingelin Killengreen

Ingelin Killengreen er utnevnt til ny departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD).

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Hun overtar etter Karin Moe Røisland som går av med pensjon.

– Jeg er veldig glad for at vi får en ny departementsråd som har bred og solid ledererfaring, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Aasrud mener Killengreen har vært en markant, synlig og tydelig leder.

– Hun kjenner den statlige forvaltningen godt, noe som er viktig i den jobben som hun nå skal inn i, sier Aasrud videre i pressemeldingen.

Fikk forlenget åremål

Ingelin Killengreen (63) har juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo fra 1972 og har vært saksbehandler, byråsjef, avdelingsdirektør, ekspedisjonssjef og departementsråd i Justisdepartementet. Hun har også en periode arbeidet som dommerfullmektig i Oslo skifterett.

De siste 15 årene har hun først vært politimester i Oslo og deretter direktør for Politidirektoratet.

Killengreen skulle egentlig gå av som politidirektør etter at åremålet hennes gikk ut i 2009, men dette ble forlenget til 2012 etter en lovending.

Det er ikke bestemt når Killengreen vil tiltre som departementsråd i FAD.

– Spennende stilling

At Killengreen hadde søkt på stillingen som departementsråd kom fram da søkerlisten ble offentliggjort av FAD mandag denne uken.

– Dette er en spennende stilling, og det er årsaken til at jeg har søkt, uttalte Killengreen til VG Nett da søkerlisten ble kjent.

AKTUELT NÅ