Unni Lindell dreper Kripos-sjefen

Krimforfatter Unni Lindell dreper Kripos-sjefen i sin neste bok. Men først skal hun ta livet av Operaens førstefiolinist i beste sendetid på NRK1 i kveld.

Unni Lindell og Kohinoor Nordberg

Unni Lindell planlegger å drepe Kripos-sjefen. Men før dette, introduseres TV-seerne for den nye etterforskeren Marian Dahle, i Kohinoor Nordbergs skikkelse når 'Orkestergraven' og 'Honningfellen' blir TV-serie.

Foto: Inger-Marit S. Sæby/NRK.no

Orkestergraven, Reidar Sørensen som Cato Isaksen

Cato Isaksen (Reidar Sørensen) får flere grusomme mord å løse.

Foto: Nordisk film/NRK

Det finnes vel knapt en person som har tatt livet av flere mennesker i Norge de siste 15 årene enn Unni Lindell.

I kveld er det fiolinist Siv Ellen Blad (Linn Stokke) som må bøte med livet, når første episode av krimserien «Orkestergraven» sendes på NRK1 klokken 21.30. «Orkestergraven» er den femte av Lindells krimromaner med politietterforsker Cato Isaksen i spissen, som har blitt filmatisert.

Nett-TV: Se «Orkestergraven» her fra klokken 21.30

Les også: Her kan du lese mer om krimserien på NRK

Stemmer i hodet

– Det er veldig rart å se historiene på TV, etter å ha sett dem for meg i hodet i så mange år. Opprinnelig hadde jeg et helt annet bilde av Cato Isaksen, nå husker jeg ikke lenger hvordan han så ut. Reidar Sørensen er Cato Isaksen, sier Unni Lindell til NRK.no.

Når hun nå skriver videre på serien om politietterforskeren og hans kollegaer i oslopolitiet, er det skuespillernes stemmer hun hører i hodet.

Etter tre avsnitt med «Orkestergraven», fortsetter NRK-serien med tre episoder av «Honningfellen» – Unni Lindells mest populære krimroman hittil, med over 170 000 solgte eksemplarer.

Les også: Dette mente NRKs bokanmelder om «Honningfellen»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Orkestergraven, Reidar Sørensen og Jannike Kruse Jåtog

I 'Orkestergraven' tar etterforskningen en ubehagelig vending for Cato Isaksen (Reidar Sørensen) når familien hans blir involvert. Her sammen med Randi Johansen (Jannike Kruse Jåtog).

Foto: Nordisk film/NRK

Avslutter ny bok

Men Lindell får trolig ikke tid til å selv sitte og følge med på serien i ukene fremover. Hun jobber nemlig på spreng med å skrive ferdig bok nummer åtte om Cato Isaksen.

– Jeg skal levere inn manuset i slutten av februar. Frem til da vil jeg ikke ha folk i huset, avlyser alle sosiale sammenkomster, og er ifølge min mann helt umulig å leve sammen med, forteller Lindell.

Les også: Dette mente NRKs anmelder om oppfølgeren «Mørkemannen»

Boken «Sukkerdøden» skal etter planen utgis til høsten. Skal vi tro forfatteren, har hun ikke gjort det enkelt for seg selv denne gangen.

Kripos-drap

– Jeg dreper Kripos-sjefen. Jeg har allerede vært en tur på Bryn for å sjekke hvordan lokalene til Kripos ser ut. Men ettersom dette er første gang noen dreper Kripos-sjefen, er jeg nødt til å finne ut hvordan en slik etterforskning hadde blitt lagt opp før jeg kan skrive om det, forklarer forfatteren.

Og mens du venter på at nok en person skal miste livet i Unni Lindells univers, kan du prøve å finne morderne i «Orkestergraven» og «Honningfellen» på både fjernsynet og i NRKs nett-TV.

Les også: Fordobling i salg av skjønnlitteratur

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm