Hopp til innhold

NRK3 sender "Hope for Haiti Now"

NRK3 sender den amerikansk-britiske støttekonserten «Hope For Haiti Now» lørdag 23. Januar. I kveld synger Bono og rundt 100 andre stjerner scener i Los Angeles, London og New York til inntekt for jordskjelvofrene.

U2, The Edge og Bono
Foto: Axel Schmidt / Scanpix/AFP

Den stjernespekkede konserten, fordelt på tre scener i USA og Storbritannia, foregår i fredag kveld, og lørdag kan også tv-publikum i Norden se den amerikansk-britiske støttekonserten til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti.

”Hope for Haiti Now” sendes lørdag 23. Januar, kl. 21.30 på NRK 3

- Vi har ryddet plass til dette, og er kjempeglade for å kunne sende konserten. Det er viktig å vise at det er et internasjonalt , og ikke bare et norsk engasjement for å støtte Haiti, sier Andreas Seierstad, kanalsjef i NRK3.

TV-konserten skal vare i ca. to timer, men nøyaktig hvor langt arrangementet blir, vet selv ikke arrangørene, MTV.

- Vi blir fortalt at så mange artister har meldt interesse for konserten, at det eksakte programmet ikke er helt klart enda, sier Seierstad.

«Hope For Haiti Now» fra tre byer

Hollywood-skuespilleren George Clooney er en av initiativtakerne til den
tv-sendte innsamlingsaksjonen fredag kveldt il inntekt for ofrene etter jordskjelvkatastrofen i Haiti. Han skal lede showet fra Los Angeles, men også byer London og New York står artistene klare.

Over 100 profilerte musikere skal spille på konserten "Hope For Haiti Now".

I New York står haitieren Wyclef Jean i spissen for et stjernelag bestående av blant andre Bruce Springsteen, Shakira og Sting.

George Clooney

George Clooney er blandt arrangørene av 'Hope for Haiti Now'. Han leder showet fra Los Angeles. (2010)

Foto: Sean Kilpatick/The Canadian Press / Scanpix/AP

Rihanna med på spesialskrevet låt


Jay-Z og U2s Bono har skrevet en egen sang til aksjonen. Rihanna skal blant andre være med å fremføre låten, som foreløpig har tittelen «Stranded,» på scenen i London.


Alle lydsporene fra konserten skal kunne lastes ned fra iTunes. På den måten deltar også publikum med bidrag til hjelpearbeidet på Haiti.

MTV står bak arrangementet, som også blir sendt på en rekke amerikanske TV-kanaler fredag kveld. I dag ble det klart at både norsk og svensk tv sender "Hope For Haiti Now".

Dette skjer lørdag, kvelden før stor samling norske artister stemmer opp i Operaen til ”Dugnad for Haiti”. Den norske konserten blir overført direkte på NRK.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)