Hopp til innhold

Dagbladet kutter 45 årsverk

Dagbladet kutter 35 årsverk i redaksjonen. I tillegg kutter de 10 årsverk i Medielab, som er avisens nettselskap.

Dagbladet 21. april
Foto: Arkivfoto: Anne Linn Ensby / NRK

Bakgrunnen for torsdagens husmøte for alle ansatte i Dagbladet og Medielab, er at budsjettet for 2010 ble vedtatt i går. 10 millioner kroner skal spares i Dagbladet og fem millioner kroner i Medielab.

– Vi kutter 35 årsverk, hovedsaklig innenfor redaksjonen, sier administrerende direktør i as Dagbladet og DB Medialab as, Terje Wibe.

Ingen sluttpakker

I tillegg kutter avisen omtrent 10 årsverk i Dagbladet Medielab as, som er Dagbladets nettselskap.

– Hvilke roller og avdelinger som til slutt blir berørt er for tidlig å si, sier han, og vil ikke utelukke at journalister må gå.

Dagbladet har det siste halvannet året gjort store endringer, og kuttet senest denne måneden antall sider i søndagsavisen. De nye oppsigelsene vil skje i andre halvår av 2010.

– Jeg håper det vil skje frivillig, sier Wibe, som også kan fortelle at avisen ikke tilbyr sine ansatte sluttpakker.

Hardt rammet over mange år

Dagbladredaktør Anne Aasheim

Redaktør i Dagbladet, Anne Aasheim

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Tidligere i år fikk også mange ansatte varsel om oppsigelse og permiteringer. Den gangen var det grafikerne det gikk verst ut over. Disse protesterte ved ikke å gå tilbake på jobb etter orienteringsmøtet.

Dagbladet har slitt i årevis. Det har vært kuttet kraftig i stillinger over lengere tid. Anne Aasheim ble ansatt som sjefredaktør i avisen i 2006 og overtok en allerede kriserammet avis. Hun uttalte den gangen at hovedintensjonen var at ingen skulle bli sagt opp .

Gratisavis

I februar i år ble 30.000 eksemplarer av Dagbladet delt ut gratis i Oslo-området. Det etter at teleselskapet Tele2 kjøpte åtte sider med annonseplass i avisen.

Kommunikasjonsrådigver Lasse Gimnes i Gimcom sa den gangen at han tror avisen vil ende opp som gratisavis på hverdager, noe sjerfredaktør Anne Aasheim benektet.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor