Hopp til innhold

Trond Kirkvaag ble bisatt fredag

Den folkekjære humoristen og komikeren Trond Kirkvaag ble bisatt i Vestre krematorium i dag. Over 500 av hans familie, venner, kolleger og beundrere var til stede.

Trond Kirkvaag bisettes
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Seremonien var uten prest, slik Kirkvaag selv ønsket, og var komponert av hans nærmeste familie. 

LES: Trond Kirkvaag er gått bort

Kulturminister Trond Giske (Ap) holdt minneord på vegne av regjeringen og hele Kultur-Norge, mens kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas tok avskjed på vegne av Korkvaags mange kolleger. Andreas Diesen hilste fra Revy-Norge.

- Ekte komiker

Lars Mjøen og Knut Lystad

Tilstede: Lars Mjøen og Knut Lystad.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Han var en av de store artistene i NRK gjennom en hel generasjon og han har betydd mye for NRKs identitet i hele landet.

Kirkvaag er best kjent for sitt mangeårige samarbeid med Knut Lystad og Lars Mjøen i komikertrioen KLM. Samarbeidet begynte allerede i 1976.

Lystad og Mjøen skrev i nekrologen over Kirkvaag at han var en ekte komiker, i den forstand at han kunne være ustyrtelig morsom ved hjelp av ingenting annet enn seg selv.

LES: - 31 år med høydepunkter

Ingen har vunnet flere priser under den prestisjefulle Montreaux-festivalen enn Trond Kirkvaag.

LES: - Trond brydde seg om alle

Kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas og Andreas Disen

Tilstede: Kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas og Andreas Diesen.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Lengre tids sykdom

At Kirkvaag var syk, ble i høst kjent ved utgivelsen av Kirkvaags bok om sin far, den tidligere NRK-programlederen Rolf Kirkvaag. På grunn av sykdommen forble Kirkvaag utilgjengelig for intervju. Han kunne heller ikke stille da KLM i september fikk tildelt årets hederspris under årets Komipris.

Trond Kirkvaag gikk bort 16. november 2007 etter lengre tids sykdom. Han ble 61 år gammel.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP