Hopp til innhold

Valgnatten i NRK

Hold deg oppdatert valgdagen og valgkvelden med NRK, både på TV, i radio og på nett.

Valg i alle kanaler
Foto: Illustrasjon: Morten Quist Hommersand

Mandag 10. september skal NRK gjennomføre den mest omfattende valgsendingen i NRKs historie.

TV:

I NRK1 skal distriktskontorene bruke halvparten av sendetiden til å dekke valget der du bor. Her skal vi fortelle hvem som vinner valget i kommune-Norge, og hvem som skal styre i fylkene.

I riksdelen på NRK1 skal vi følge maktkampen i de store byene. Vi kommer til å¨ligge tett på resultatene i Oslo, Bergen og Trondheim. I tillegg er reportere til stede på partienes valgvaker. Hva sier vinnerne, og hvordan går det med taperne?

Mens distriktskontorene sender på NRK1, vil NRK2 bare sende riks. Her blir det gått mer i dybden, med kommentarer, analyser og bakgrunn. Dessuten kan man se om igjen det beste fra lokalsendingene, og også i NRK2 vil medarbeidere på valgvakene bidra.

Programledere for Valgnatten på TV er Nina Owing, Ingvild Bryn og Geir Helljesen. Kommentatorer er politisk redaktør i NRK Kyrre Nakkim og valgforsker Bernt Aardal.

Radio:

I NRK P1, P2 og Alltid Nyheter blir det valg hele kvelden fram til klokka 01.30.

I P1 deler distriktskontorene og valgstudio på Marienlyst på sendetiden, mens P2 og Alltid Nyheter i samsending har tilsvarende som NRK2 på TV.

Programleder på Marienlyst er Katrin Hellesnes, og kommentatorer er valgforsker Anders Todal Jenssen og NRKs Bjørn Bø. Reportere over hele landet er selvfølgelig på plass der det skjer.

Nett:

På nrknyheter.no kan du følge sendingene som går både på NRK1 og NRK2 direkte.

Våre skrivende journalister vil også følge valget fortløpende, og du vil få oppdateringer fra hele landet.

Valgnatten kan nrknyheter.no og Tekst-TV presentere landets mest omfattende resultatservice. Her finner du de komplette valgresultatene fra hele Norge, også ned til kretsnivå. I tillegg har vi vår egen resultattjeneste på mobiltelefon

Ikke bestemt deg ennå? Forsøk vår valgomat !

I tvil om hva partiene mener? Sammenlign partiene her!

Hva vet du om valg? Ta Geirs valgquiz

Nrknyheter.no har oppsummert partihistoriene. Se partienes historie i film her

Lurer du på noe om valget? Geirs valgskole  gir deg et lynkurs i valgkunnskap.

Kjenner du igjen politikeren? Prøv spillet Bit for bit - bilde for bilde

Klarer du å holde på innbyggerne? Styr din egen kommune, kommunen Velgerøy, i Valgspillet

Se Espen Beranek Holms skråblikk på partiene i "Hallo i valget"

Om morgenen tirsdag 11. september er vi på plass igjen. Radio, TV og nett har siste nytt om valget, og du får møte vinnerne og taperne.

De fleste partilederne kommer i løpet av morgentimene, og på distriktskontorene sitter de lokale seierherrene, og de som ikke har fullt så stor grunn til å juble.

AKTUELT NÅ