Hopp til innhold

Nilsen dropper Bodø-tur

Møter ikke Glimt-ledelsen onsdag som avtalt.

Nilsen

Det er uklart om Steinar Nilsen er aktuell som ny Bodø/Glimt-trener.

Foto: Ekornesvaag, Svein / NTB scanpix

Tidligere Tromsø- og Brann-trener Steinar Nilsen (40) dropper den planlagte turen til Bodø på onsdag for å snakke med ledelsen i Bodø/Glimt om den ledige jobben som hovedtrener i 1. divisjonsklubben.

– Jeg blir ikke å dra til Bodø, sier Nilsen til NRK.

– Hvorfor ikke?

– Jeg ønsker ikke å kommentere det noe nærmere. Det er Glimt som har uttalt at jeg skal komme til Bodø, det får stå for deres regning. Som jeg har sagt før så er Glimt en flott og spennende klubb med potensial.

– Betyr dette at du ikke lenger er aktuell som ny trener i Glimt?

– Det er det bare Bodø/Glimt som kan svare på. Men for å si det sånn; jeg reiser ikke til Bodø denne uka, i hvert fall. Så får vi se hva som skjer, sier Nilsen.

«Sterk kandidat»

Det var mandag Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen bekreftet overfor NRK Nordnytt at Steinar Nilsen etter planen skulle møte ledelsen i klubben i Bodø onsdag. Etter det vi forstår ga Nilsen beskjed senere på kvelden at han ikke kommer likevel.

Til NRK mandag sa Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen følgende:

– Steinar er en av de kandidatene vi ønsker å prate med. Så vi vurderer han som en sterk kandidat til å overta hovedtrenerjobben i Bodø/Glimt.

Dersom Nilsen ikke lenger er aktuell, gjenstår det fem kandidater: Cato Hansen, Tom Kåre Staurvik, Aasmund Bjørkan, Tom Nordlie og Jan Halvor Halvorsen.

Ledelsen i Glimt har som mål å ha en ny trener på plass før jul.

Håper på senere møte

Bodø/Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen kommenterer den avlyste Bodø-turen til Steinar Nilsen slik.

– Det er korrekt at det ikke blir noe møte med Nilsen denne uka.

– Betyr det at han ikke lenger er aktuell som ny Glimt-trener?

– Steinar var en av de vi ønsket å snakke med. Så får vi se etter hvert om det blir aktuelt at vi møtes på et senere tidspunkt.

– Fikk dere noen begrunnelse fra Nilsen på hvorfor han ikke ville komme ned som dere ønsket på onsdag?

– Det passet ikke denne uka, så får vi – som sagt – se om vi får dette til senere. Vi håper å ha på plass en ny trener siste uka før jul, sier Bjørn Tore Hansen.