Hopp til innhold

Traileren til Wirkolas storfilm er klar

Se traileren til Tommy Wirkolas Hollywood-film «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Gemma Arterton og Jeremy Renner som heksejegerne Hans og Grete.

Foto: Paramount

I januar 2013 er det etter planen premiere på Hollywood-debuten til den norske filmregissøren Tommy Wirkola fra Alta. Premieren har blitt utsatt flere ganger, men nå er i hvert fall traileren til filmen lansert.

Skrevet på gutterommet

I filmen «Hansel and Gretel: Witch Hunters» følger vi Hans og Grete i jobbene deres som heksejegere. Handlingen er lagt lang tid etter deres første møte med heksa i pepperkakehuset, slik en kjenner figurene fra det velkjente eventyret.

Manuset til filmen har Wirkola selv skrevet på gutterommet i Alta, men i ryggen har han det mektige Hollywood-studioet Paramount.

Filmen skal visstnok ha kostet over 300 millioner kroner, og Alta-gutten har fått med seg flere filmstjerner på laget.

Store stjerner er med

Jeremy Renner skal spille hovedrollen som Hans. Renner er tidligere Oscar-nominert og ett av de største stjerneskuddene i den amerikanske filmbyen.

Gemma Arterton skal spille Grete. Hun er kjent fra flere Hollywood-filmer de siste årene, og kanskje mest kjent som Bond-pike i filmen «Quantum of Solace».

– Vi har selvfølgelig forhåpninger om at den vil gjøre det bra og at den skiller seg ut fra de andre filmene. Det er det vi håper og tror. Vi håper det skal bli en verdenshit med tre-fire Oscar-nominasjoner, sa Wirkola til nrk.no tidligere i år.

Her er filmtraileren (youtube.com):


Flere nyheter fra Troms og Finnmark