Hopp til innhold

Vil vurdere tiltak mot misbruk

Politiets Fellesforbund er villige til å diskutere tiltak som kan hindre det de mener er misbruk av pensjonsordningen i politiet.

Arne Johannessen

Leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, ønsker å få bukt med misbruket av politiets pensjonsordning. Han er derfor villig til å se på mulige tiltak.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

I perioden januar i fjor til mai i år byttet 31 politifolk til stillinger med lavere pensjonsalder enn stillingene de kom fra. Flere av disse kunne da gå av med pensjon etter bare noen få måneder i sin nye jobb.

I brev til flere av landets politidistrikt har Statens Pensjonskasse stilt spørsmål ved hva som er intensjonen bak disse stillingsskiftene.

- Justeringer vil hindre utnyttelse

Særaldersgrenser for pensjonering, eller muligheten til å gå av tidlig er egentlig for operativt politi med fysisk belastende yrkesliv.

Ifølge avdelingsdirektør Steffen Sutorius vil innføring av såkalte karensperioder hindre at politiledere skifter til operative stillinger for å kunne gå rett ut i pensjon.

– Det vil si at man setter en tidsperiode i forkant av særaldersgrensene. Bytter man til en slik stilling i denne perioden vil man ikke oppnå særalderspensjonsgrense og kan ikke gå rett ut i pensjon, sier Sutorius.

Åpen for å diskutere tiltak

Leder av Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, sier han kjenner til tilfeller hvor ordningen med særaldersgrenser for pensjon har blitt misbrukt. Han mener dette er med på å undergrave en viktig ordning og er derfor åpen for å se på mulige regelendringer.

– Vi er absolutt åpne for å være med å diskutere slike ting. Det som er viktig for oss er å sikre særaldersgrense som i dag for alt som er politioperativt personell. Disse har en særdeles krevende arbeidshverdag, og har behov for å gå av tidlig, sier Arne Johannessen.