Hopp til innhold

Snøkaos i nord

Mange veier har åpnet i dag, men det fortsetter å snø. Rasfaren fortsatt stor i Troms og Finnmark.

snøkaos i Tromsø
Foto: Nils Mehren / NRK

På Senja har de 700 innbyggerne i Gryllefjord og Torsken vært isolert på grunn av ras siden i går.

Riksvei 86 har vært stengt siden i går ettermiddag på grunn av en rekke ras i Ballesvikskaret. Rasene har gått over ei strekning på rundt 600 meter. Også bygdene Finnes og Flakstadvåg er isolerte etter ras.

 

Flere veier har åpnet

Riksvei 86 over Ballesvikskaret på Senja er nå åpnet for fri ferdsel. Det er også Riksvei 862 mellom Mefjordbotn og Senjahopen.

Innbyggerne i Gryllefjord og Torsken på yttersiden av Senja har vært isolert i to døgn etter flere snøras på strekningen torsdags kveld.

Og Statens vegvesen melder om kolonnekjøring på Europaveg 6 over Kvænangsfjellet.

I Finnmark er nå Europaveg 69 mellom Hønsa - Repvåg og Repvåg - Nordkapptunellen åpen for fri ferdsel. Det er også Skipsfjordhøgda - Skarsvåg.

Flytrafikken i gang

Stengt flyplass i Tromsø - brøytebiler
Foto: Øystein Antonsen / NRK

Selv om flyplassen i Tromsø nå er åpnet så er det likevel forsinkelser i flytrafikken.

En rekke flyavganger fra Tromsø har vært innstilt eller forsinket, og fortsatt er det forsinkelser.

Prøver å bevare beredskap

- Vi har fått ekstremt mye snø på kort tid. Vi prioriterer nå arbeidet med å rydde snø vekk fra nødutganger og tak ved helseinstitusjonene, forteller rådmann i Torsken, Hans Høydahl til NRK.

- Hva om folk blir syke?

- Om ikke helikopter kommer til på grunn av dårlig vær, har vi legeskyssbåten Øyfart i beredskap. I tillegg har vi lege tilstede som en ekstra sikkerhet.

Rådmannen ber samtidig folk ta hånd om bilene sine, sånn at brøytemannskapene ikke får problemer. Folk bør ellers holde seg innendørs, sier rådmann Høydahl til NRK. 

Snøværet fortsetter gjennom helga

I løpet av natta har det falt over tretti centimeter snø i området, og det er ventet stor skredfare i hele Troms fylke utover dagen. Man regner også med vanskelige kjøreforhold i Troms og Vest-Finnmark.

 - Det vil fortsette å snø gjennom hele helga, sier statsmeteorolog Gunnar Noer til NRK. Snøfallet gir seg tidligst over helga.