Hopp til innhold

Mann pågrepet etter drap

En mann i 50-årene er nå pågrepet og siktet for drapet. Politiet sier drapet skjedde i et kjent rusmiljø.

Etterforsker drap på Mørkved

SPERRET AV: Politiet har sperret av boligen og kriminalteknikere er på stedet.

Foto: Ola Helness / NRK

Politiet har pågrepet og siktet en mann fra Bodø i 50-årene for drapet på Mørkved. En 56 år gammel mann ble funnet død i en bolig i Bodø i natt.

Kripos kobles inn

På bakgrunn av observasjoner på åsted og avdøde, etterforsker politiet saken som et drap. Avdøde vil bli rettsmedisinsk obdusert med det første for å avklare endelig dødsårsak.

Fire tjenestemenn fra Kripos vil ankomme Bodø i løpet av ettermiddagen for å bistå politiet i etterforskningen.

– Kripos har spisskompetanse i slike alvorlige saker, og derfor har vi bedt om hjelp, forteller politiadvokat Linda Gade Tronæs.

Belastet miljø

Avdøde, en 56 år gammel mann fra Bodø, er tidligere kjent av politiet. Han var en del av et kjent rusmiljø i Bodø, og det er grunn til å tro at drapet ble begått innenfor dette miljøet.

Politiet har fått kontakt med flere sentrale vitner i saken som avhøres fortløpende.

En person som var i huset der mannen i 50-årene ble funnet drept ble avhørt av politiet i dag tidlig. Han har fortsatt status som vitne i saken. Det er ikke kjent hva vedkommende har forklart politiet. Politiet har kjennskap til at det har vært flere andre personer inne i boligen i natt.

– Vi jobber fortsatt med å identifisere alle som var der og finne disse, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs ved Salten politidistrikt til NRK Nordland kl.08.25.

Politiet ble tilkalt i 02.30-tiden i natt til boligen på Mørkved. Tjenestemennene satte i gang gjennoppliving, og etter kort tid kom en ambulanse til stedet.

- Den skadde ble erklært død kl.03.06 av lege. Politiet ønsker ikke å gå ut med antatt dødsårsak, men mye tyder på at han har vært utsatt for en straffbar handling. Gjerningspersonen er foreløpig ikke identifisert, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs ved Salten politidistrikt.

Drap på Mørkved i Bodø

RYKKET UT:Politiet måtte i natt rykke ut til en bolig på Mørkved.

Foto: Ola Helness / NRK

Flere personer i boligen

Politiadvokat Linda Gade Thronæs

SØKTE ETTER HUNDER: - Politiet lette med hunder i området etter gjerningspersonen, men dette søket er nå avsluttet, forteller politiadvokat Linda Gade Thronæs.

Foto: NRK

Politiet er så langt sparsomme med opplysninger, men sier det var spor på åstedet som gjorde at de har startet drapsetterforsking.

- Da politiet kom til stedet var det en person i tillegg til avdøde der. Det er foreløpig uklart hvilken rolle vedkommende hadde.

Drap på Mørkved

KARTLEGGING: Politiet jobber med å kartlegge området hvor drapet skjedde.

Foto: Ola Helness / NRK

Søkte med hunder

Tidligere i dag søkte politiet med hunder i området. Boligen og det antatte åstedet ble raskt sikret, og kriminalteknikere satte i gang med åstedsarbeidet.

Den drepte mannen bodde ikke i huset der han ble funnet drept.

NRK kommer tilbake med mer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.