Hopp til innhold

Vil ha pensjonerte politi tilbake

Politiet i Salten mener de kan løse bemanningskrisa.

- Ved å få pensjonistene inn, får vi en gratisgevinst ved at vi overfører kunnskaper fra de eldre til de yngre tjenestmenn. Samtidig får vi flere til å jobbe i politiet, slik at bemanningskrisa kan løses, sier administrasjonssjef Jan Tore Hagnes i Salten politidistrikt.

- Vet om folk

Jan Tore Hagnes lokallagsleder politiets fellesorganisasjon Salten

Jan Tore Hagnes

En polititjenestemann eller kvinne kan gå av med pensjon ved fylte 57 år. Og det er en mulighet de aller fleste benytter seg av. Men det betyr ikke at de forsvinner fra arbeidslivet. En del tar seg andre jobber, men mange kan tenke seg å bli i politiet dersom de får redusert arbeidstid.

- Vi vet om folk som er interessert i år jobbe på timesbasis for oss, slik at de kan overføre sin kunnskap, sier Hagnes.

Politiet i Salten ber derfor politidirektoratet om å få lov til å ansette polititjenestemenn på spesielle vilkår for å løse politimangelen.

Politimangel problem for AMK

Sliter med politimangel

Bygdeopprør mot politimangel

- Ikke for god pensjonsordning

I de tre politidistriktene i Nordland slutta det i fjor 35 tjenestemenn, en del av dem gikk av med pensjon. Men ønsket om å få pensjonistene tilbake i jobb er ikke en erkjennelse av at pensjonsordningen er for god i politet sier Hagnes.

- Nei, mange av de som går av med pensjon har hatt en lang og hard politikarriere. Gjennom dette kan de få jobbe mer slik de ønsker med redusert arbeidstid og med litt andre oppgaver enn da de var ansvarlig for etterforskning.