Hopp til innhold

Vil ha mindre kjefting

Flere politikere ønsker mindre kjeftbruk og personangrep i høstens valgkamp – og tar heller til orde for å rette blikket mot den lokale valgkampen etter de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya.

Jenny Klinge

Jenny Klinge fra Senterpartiet håper det vil bli mindre personangrep i årets valgkamp.

Foto: Trond Vestre / NRK

Jenny Klinge fra Senterpartiet er en av politikerne som håper på et økt fokus på lokale saker, og en valgkamp der rikspolitikerne holder seg i bakgrunnen. Hun ønsker seg også en valgkamp med mindre kjeftbruk.

– Jeg tror det blir mer fokus på lokale saker, og på egen politikk, sier hun.

Hun mener også at vi vil se politikere som står mer samlet.

– Selvsagt skal vi har heftige debatter om det vi er uenige om, men forhåpentligvis viser vi mindre misnøye med småting i samfunnet. Da kan vi heller ta større verdidebatter mer på alvor, og kjefte mindre på hverandre, sier hun.

– Det er det som jeg håper skal skje framover, at vi ser mer på det vi har felles, sier hun.

Spesielt for AP

For Arbeiderpartiet blir det krevende å gå inn i en valgkamp etter det som har skjedd. Else May Botten er innstilt på å være en støttespiller for lokale partifeller og AUF under valgkampen.

- Det her tror jeg blir veldig spesielt for oss. Vi må ta vare på, og beskytte, alle som har vært på Utøya. Det er nok ikke alle som er like klare for en vanlig valgkamp, og det skal vi har stor respekt for, sier hun.

Else-May Botten

Else- May Botten er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og er innstilt på å støtte lokalpartiene i årets valgkamp.

Foto: Åsmund Hasli / NRK