Hopp til innhold

Janelle Monáe til Nobelkonserten

Hun ble kåret til en av årets beste Øya-artister – nå kommer hun tilbake til Oslo.

Artisten Janelle Monae

Artisten Janelle Monáe.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Janelle Monáe er en av artistene som skal spille for årets fredsprisvinnere når de kommer til Oslo for å motta fredsprisen i desember, melder Aftenposten.

Sist Monáe var i Oslo var under Øyafestivalen i august, der hun leverte en av årets aller beste konserter, i følge NRK Lydverkets anmelder.

Les: Janelle leverte Sjøsidens beste konsert noensinne

Tre kvinner deler i år Nobels Fredspris: Liberias president Ellen Johnson-Sirleaf, den liberiske fredsaktivisten Leymah Roberta Gbowee og menneskerettsaktivist og journalist Tawakkol Karman fra Jemen.

Bernhoft i godt selskap

Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft skal også spille på årets fredspriskonsert.

Foto: Tom Øverlie/NRK P3

Norske Jarle Bernhoft, som nylig spilte i talkshowet til den amerikanske stjernen Ellen DeGeneres til stormende jubel, får også æren av å spille på den stjernespekkede konserten.

Showet sendes direkte på NRK1 den 11. desember. Det vil også bli vist i en rekke andre land over hele verden. Andre artister som skal opptre er Sugarland, David Gray, Jill Scott, Ellie Goulding, Matthew Morrison og World Youth Choir.

Nett-tv: Se kontorkonsert med Jarle Bernhoft

Feirer fred gjennom musikk

Geir Lundestad og Thorbjørn Jagland

Geir Lundestad og Thorbjørn Jagland viser bilder av årets fredsprisvinnere.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

Geir Lundestad fra Nobelkomiteen er stolt over knippet artister han nå kan offentliggjøre.

– Vi er veldig glad for at disse talentfulle artistene vil være med oss på nok en minneverdig fredspriskonsert, sier han, i følge Aftenposten.

– Denne konserten er en ekstremt kraftfull måte å feire fred gjennom musikk, og også viktig for å gjøre flere oppmerksom på de viktige bidragene fra nobelvinnerne.

Nett-tv: Se tidligere fredsprisutdelinger her

Uklart hvem som vil lede showet

Det er ikke klart hvem som vil lede konserten ennå. Tidligere år har Hollywoodstjerner som Will Smith og Jada Pinkett-Smith, Anne Hathaway og Denzel Washington ledet konserten.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters