Hopp til innhold

Turister får unnskyldning fra Oslo

Utenlandske turister klager over antallet prostituerte, narkomane og tiggere på Karl Johan. Nå beklager Oslo kommune forholdene skriftlig.

Karl Johan

Utenlandske turister sender klagebrev til Oslo kommune etter å ha opplevd forholdene på Karl Johan. Bildet er tatt under politiets årlige sommeraksjon tidligere i sommer.

Foto: Maria Nakken / NRK

Erling Lae

Byrådsleder i Oslo, Erling Lae

Foto: Dang Trinh / NRK

Byrådsleder Erling Lae sier han er flau og mener dette byter ned Norges renommé som velferdsstat.

- Folk må jo spørre seg hva slags nød det er vi ikke greier å løse i dette landet, sier han til NRK.

- Ubehagelig

- Rundt sentralstasjonen, hvor det befinner seg mange turister og barnefamilier, kjennes dette ubehagelig. Det er ikke noe pent bilde av Oslo som by, sier svenske Manne Egenaes. Han er en av dem som har sendt en klage til Oslo kommune etter møtet med byen.

De misfornøyde turistene kan nå vente seg en to siders lang forklaring i posten. Byrådsleder Erling Lae sier han har bedt politiet om å gripe inn og føler seg maktesløs når dette ikke skjer.

- Send brev til prostituerte

Men Justisminister Knut Storberget mener Lae har helt feil tilnærming til problemet med uønskede tiggere og narkomane i hovedstadens paradegate.

- Høyre var det partiet som i forrige stortingsperiode foreslo å avkriminalisere tigging. Vi står fortsatt at det var et riktig forslag fra Høyre. Her hjelper det ikke med straff, vi trenger trenger hjelpetiltak overfor de som står i en så bunnløs sosial situasjon.

Storberget sier han lurer på hvorfor ikke noen spør Lae om å sende brev til oslos prostituerte og forklare hvordan han har tenkt å hjelpe dem.

Brev fra Oslo kommune
Foto: NRK

AKTUELT NÅ