Hopp til innhold

– Dette er bare visvas og tull

Hells Angels-talsmann Rune «Supern» Olsgaard mistet boligen sin da MC-klubbens lokaler i Oslo ble beslaglagt av politiet i dag. Nå vil han gå rettens vei for å få opphevet beslaget.

Talsperson Rune Olsgaard mener at politiet ikke kan beslaglegge eiendommen.

Rune Olsgaard om politiaksjonen mot Hells Angels

– Jeg ser på dette som et ledd i den store handlingsplanen til Politidirektoratet, å gjøre det mest mulig utrivelig å være medlem i motorsykkelklubb. Det er nok et overtramp fra myndighetenes side, sier Olsgaard til NRK.

Les: Væpnet politiaksjon mot Hells Angels på Alnabru

Olsgaard kom for å møte politiet i Hells Angels' lokaler på Alnabru i Oslo onsdag formiddag, etter at politiet hadde tatt seg inn i huset.

Politiet har tatt beslag i eiendommen på grunn av tidligere våpenbeslag. Tiltalebeslutningen er tatt ut mot Capitol Eiendom AS, der Olsgaard er styreleder.

– Jeg kan ikke skjønne at det skal ha noe med Capitol Eiendom å gjøre. Det er ingen i styret som hadde noen kjennskap til våpnene som ble funnet, og da må det bli en straffesak mot den eller de som har gjort det, sier han.

Fratatt boligen

Olsgaard mener politiet forfølger og trakasserer klubbens medlemmer, og kaller beslaget «nok et overtramp fra myndighetene».

– Å ta beslag i boligene til folk, hva skal det være godt for? Jeg skjønner ikke poenget, dette er bare visvas og tull. Paragrafene de viser til, kan ikke brukes slik. Så her har politiet gjort en feil, og vi kommer til å forfølge dette, det kan jeg si med en gang, sier han.

Olsgaard vil nå gå rettens vei og få opphevet beslaget. I mellomtiden må han finne seg et annet sted å sove i natt.

– Jeg har hatt bolig her siden 1997, og nå har jeg blitt fratatt boligen min. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og det er mange som ikke vet det, sier han.

– Bør ikke overraske noen

Einar Aas, lederen av Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, sier til NRK at dagens aksjon var planlagt.

– Dette kommer som en konsekvens av kriminell aktivitet. Bygningen er brukt til straffbar virksomhet, nemlig oppbevaring av ulovlige våpen. Det burde ikke overraske noen at det som blir benyttet i forbindelse med straffbare handlinger, kan bli inndratt, sier Aas.

Einar Aas

Einar Aas ved politiets seksjon for organisert kriminalitet.

Foto: NRK

Aas forteller at det var fem personer til stede i lokalene da politiet møtte opp, og at det hele gikk rolig for seg.

– Vi hadde jo en mistanke om oppbevaring av våpen da vi aksjonerte i 2010 og 2011, og dessverre var de mistankene berettiget. Det betyr at politiet følger opp. Men så er det slik at vi ikke alltid rir samme dag som vi saler, sier han.

Aas avviser at tidspunktet for aksjonen har noen sammenheng med Hells Angels-saken i Tromsø.

– I denne sammenhengen er det rett og slett tilfeldig. Det er disse straffesakene tilbake i tid som er vårt grunnlag og vår henvisning til det vi gjør, sier han.

Vil ikke ha leiekontrakt med Hells Angels

Politiadvokat Jorid Kile sier det er lite trolig at Hells Angels får tilbake eiendommen.

Jorid Kile

Politiadvokat Jorid Kile.

Foto: NRK

– Tanken til statsadvokaten ved den tiltalen er at vi skal inndra eiendommen. Da vil ikke Hells Angels lenger ha noen bruksrett. Vi vil ikke ha noen leiekontrakt med Hells Angels, sier Kile til NRK.

Kile påpeker at tiltalen i utgangspunktet ikke er rettet mot Hells Angels, men Capitol Eiendom, som kan straffes som foretak.

– Det er ingen personer som er tiltalt i saken, og så vidt meg bekjent er det veldig nytt det vi gjør nå, sier Kile.

Med rettslig og faktisk rådighet over eiendommen vil politiet forsikre seg om at det ikke er noen flere straffbare gjenstander der.

– Det er en svært alvorlig kriminell handling. Av den grunn er det viktig for oss at det ikke er et hus der som kan skjule våpen, sier hun.

NRKs reporter Ida Anna Haugen rapporterer direkte fra Hells Angels hovedkvarter på Alnabru i Oslo

VIDEO: Politiet gjennomsøker lokalene

AKTUELT NÅ