Hopp til innhold

Røper nye detaljer rundt «True Detective»

Handlingen i sesong to blir lagt til California, og det blir tre hovedrolleinnehavere.

True Detective

Matthew McConaughey og Woody Harrelson i sesong 1 av «True Detective».

Foto: Michele K. Short / Ap

Den populære HBO-krimserien, som hadde premiere i januar, har fått svært god mottakelse. Spesielt har rolleprestasjonene til Matthew McConaughey og Woody Harrelson fått bred hyllest.

«True Detective» har vært så populær at HBO sin streamingtjeneste krasjet da seriefinalen ble lagt ut på nett.

Den relativt saktegående serien handler om to etterforskere som finner en myrdet kvinne. Hun ser ut til å være et offer for en morder med sansen for det okkulte, og historien brettes ut med et øde Sør-Louisiana-landskap som bakgrunn.

Filmpolitiet trillet terningkast seks på serien. Les anmeldelsen her.

Les også: – Hva i all verden har skjedd med McConaughey?

Tre hovedroller

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey har høstet mange lovord for sin rolle som kriminaletterforsker Rust Cohle i «True Detective».

Foto: JIm Bridges / Ap

Nå som første sesong på åtte episoder er ferdigsendt, har spekulasjonene gått høyt rundt hvordan sesong to blir.

Ettersom historien fra sesong 1 er avsluttet er det klart at det vil bli introdusert en helt ny rolleliste og et helt nytt plott. På det amerikanske radioprogrammet «To The Best Of Our Knowledge», letter seriens skaper Nic Pizzolatto litt på sløret.

Han bekrefter nå at sesong to skal introdusere tre hovedroller. Samtidig forteller han at California skal utgjøre bakteppet for den neste krimgåten – men da et mindre sted i staten, og ikke i storbyen Los Angeles.

Pizzolatto lover at de skal prøve å etablere en lignende stemning som det de fikk til i første sesong.

Serieskaperen forteller at han er dypt forelsket i de tre karakterene de har utviklet. Jakten på hvem som skal fylle hovedrollene starter i disse dager.

– Giften er menneskeheten

Overfor radioshowet forklarer Pizzolatto hva som er tanken bak serien.

– I True Detective er verden selve forbrytelsen. Verden i seg selv er gift, og det er noen nedbrytende krefter som er i arbeid. Giften ved verdens røtter er menneskeheten.

Det er forventet at også sesong to skal inneholde kun åtte episoder. En forskjell blir at hver episode skal regisseres av ulike personer.

Tidligere har Pizzolatto sagt til HitFix at sesong to vil ta for seg «harde kvinner, slemme menn og den okkulte historien til USAs transportsystem».

Se traileren for «True Detective» sesong 1:

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP