Hopp til innhold

Isac Elliot: – Tror kanskje jeg har flere fans i Norge enn i Finland

Det finske tenåringsidolet Isac Elliot er overrasket og glad for suksessen i Norge, og tror populariteten skyldes mangel på unge norske artister.

Intervju med Isac Elliot før kveldens VG-lista konsert på Rådhusplassen i Oslo.

Den finske popstjernen er av headlinerne under kveldens VG-Lista show på Rådhusplassen i Oslo. 13-åringen gjestet showet i fjor, men det er større oppstyr denne gangen.

– Forrige gang jeg var her hadde jeg nettopp startet karrieren og hadde ikke så mange fans som jeg har i dag. Denne gangen er jeg en av headlinerne, og det er utrolig gøy.

Se utdrag fra Isaac Elliots generalprøve:

Se Isac Elliot øve før kveldens konsert.

– Norske fans er alltid så glade

Elliot debuterte med låten «New Way Home» i fjor, som har blitt spilt over 10 millioner ganger på Spotify. Han har toppet lister i hjemlandet, og også gjort suksess i Tyskland, men føler at fansen i Norge er spesielt ivrige.

– Det er en del oppstyr i Finland og, men jeg føler kanskje at jeg har enda flere fans i Norge enn i Finland. Norske fans er alltid så glade og gir meg utrolig mye støtte.

Hvorfor tror du at du har blitt så populær i Norge?

– Det kan være fordi det ikke er så mange unge norske artister. Men jeg kommer fra ett av nabolandene og besøker ofte Norge, så det kan ha noe med det å gjøre.

Elliot ga ut debutalbumet «Wake Up World» i 2013, som nådde fjerdeplass på VG-lista i fjor.

Han er for tiden aktuell med singelen «Baby I». Låten er produsert av RedOne, som tidligere har samarbeidet med blant annet Pitbull og Lady Gaga.

Isac Elliot bestemte selv at han skulle overraske barna ved St. Olavs Hospital i Trondheim da han hadde fridager der i forrige uke.

Isac Elliot overrasket barna på St. Olavs Hospital da han besøkte Trondheim i mars.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters