skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Roastbiff - enkelt å lage

Roastbiff. Foto: Egil Torheim/NRK
Roastbiff. Foto: Egil Torheim/NRK
Å lage roastbiff er enklere å lage enn mange tror. I tillegg er det økonomisk.

Publisert 15.04.2005 10:28.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Elin Hovda

Det er både økonomisk, velsmakende og slett ikke så vanskelig som mange tror å lage roastbiff. Retten kan serveres som hovedrett til middag eller brukes som pålegg.

Slik gjør du

Kjøp en passelig stor biff fra ca. 1 – 2 kilo. Gni den inn med litt salt og pepper, og brun på alle sider i en stekepanne. Legg deretter biffen i stekeovnen med steketermometer.

Ovnen kan være forvarmet til 150 – 200 grader. Det viktige her er å følge med på steketermometeret. Kjernetemperaturen å roastbiffen skal være 65 grader.

Ta så biffen ut. La den hvile ca 15 minutter før du skjærer i den dersom den skal brukes som hovedrett. Skal den brukes som pålegg lar du den bli kald.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no