Av
Egil Torheim og
Thomas Ystrøm
Resultatet blir som oftest mye bedre om du lager dine egne dressinger fremfor å kjøpe ferdiglagde i butikken. Det samme gjelder for pesto.
Pesto
Her er en enkel fremgangsmåte for pesto:
1 potte basilikum grovhakkes eller finhakkes etter eget ønske. Tilsett 1 dl olivenolje og 50 g parmesan – rør godt sammen og du har den klassiske pestoen. Denne kan varieres litt ved å blande basilikum med persille og ved å tilsette litt hvitløk. Dersom du bruker food-prosessor ikke kjør for lenge, da blir pestoen lett for finmoset.
Beates dressing
Slik lager du denne:
3 dl valnøttolje, 1 dl rødvinseddikk eller sherryeddikk, og 2 ts. dijonsennepp. En håndfull urter som for eksempel persille, estragon og oregano. Det hele blandes sammen enten for hånd eller i prossessoren. Smaken kan tilslutt balanseres med noen dråper sukerlake ller ved å strø litt sukker over.