skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Flesk og duppe

Flesk og duppe. (Foto: Egil Torheim/NRK)
Flesk og duppe. (Foto: Egil Torheim/NRK)
I serien kvardagsrettar er me komne fram til flesk og duppe, eller dippe.

Publisert 31.01.2006 11:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av og



Alle som har sett Elling-filmane skjønar kva dette handlar om, og det som tek lengst tid i denne retten er å koka potetene (men dei kan jo kokast kvelden før t.d.).

Slik gjør du:

Start med å kutta flesk eller bacon i terningar, og steik på medium varme.

Smelt litt smør i ei kasserolle, ha i finkutta purrelauk og steik purrelauken blank før du har i 2-3 ss. kveitemjøl.

Rør dette godt saman slik det ikkje er att klumpar. Tilsett 1-2 dl. mjølk og la dette koka i 10-12 minuttar for å få vekk mjølsmaken.

Då har du ein kvit saus med purrelauk i.

Når flesket er steikt slik du vil ha det, heller du sausen over og serverer med kokte poteter.
Enkelt,raskt og greitt.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no