skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lamburger med eplechutney

Lamburger. Foto: Egil Torheim/NRK.
Lamburger. Foto: Egil Torheim/NRK.

Publisert 25.11.2005 09:05. Oppdatert 25.11.2005 09:08.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Sigurd Hamre

Her er retten du skal tilby ungdommene og de store barna i familien.
Samtidig lærer du dem noe om gode smaker, for maken til velsmakende rett skal du lete lenge etter.

Slik skaffer du kjøttet

Gå til kjøtthandleren og be dem skaffe kjøttdeig eller karbonadedeig av lammekjøtt.
Blir dette vanskelig kjøper du lammekjøtt, finhakker det og maler det på kvern eller i foodprosessoren.
Utgangspunktet for denne oppskriften er et kilo ferdig malt kjøtt.

Lamburger med chutney. Foto: Egil Torheim/NRK.

Oppskrift på lamburger

Et kilo lammefarse blandes med 1 teskje kanel, 1 teskje karri, ltt pepper og 2 teskjeer salt.
Ha i en finhakket liten løk og et fedd finhakket hvitløk.
Spe deigen med et egg og litt vann.

Så former du lamburgerkakene og steker disse raskt på begge sider.
Stek IKKE for lenge, da blir burgerne tørre.

Hjemmelaget hamburgerbrød

Hamburgerbrød lager du av ferdigkjøpt grovbakstmel.
Før du legger burgeren på brødet kan du ha på et salatblad og karrimajones.
Oppå burgeren legger du noen ringer av rødløk.

Eplechutney

Den andre halvdelen av burgerbrødet snur du med flatsiden opp og legger på eplechutney.
Dette er en gammel slager som nå får sin renessanse og kan lages med utgangspunkt i ulike bær og frukter.

Eplechutney lages på denne måten:
Litt finhakkede epler blandes med litt rosiner, finhakket løk,litt chilipepper og litt salt og sukker. Kokes i en blanding av eddik,vann og eplejuice/sider.

Stikk tilslutt et trespyd gjennom retten og spis den med kniv og gaffel.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no