Av
Sigurd Hamre og
Egil Torheim
Vi lager chili con carne med en norsk vri, fordi vi tilsetter røkt bacon.
I løpet av 20 minutter er den serveringsklar.
Dette er en skikkelig smakfull og deilig rett.
Slik gjør du:
Ha litt olje i en jerngryte.
Stek 200 g rent storfekjøtt og 100 g bacon sammen med en halv løk som du har finhakket.
Lammekjøtt eller til og med viltkjøtt kan også brukes og gir ekstra god smak til retten.
Vi lagde "fattigmanns"-varianten med 200 g kjøttdeig.
Tilsett 1 boks hermetiske tomater, 1 ts chilipepper og 2 dl bønner.
Vi brukte sorte bønner, men du kan også velge andre varianter.
Det viktige med bønner er at du bløtlegger dem før koking.
Et godt ordtak sier "i vatten over natten" og så en times koking.
Tilsett altså 2 dl ferdigkokte bønner og en buljongterning og la det koke i 10-12 minutter.
De siste par minuttene legger du i litt paprika og litt finhakket stangselleri.
Server gjerne med ananasbiter og brød til.
Kan også serveres med poteter.