Av
Egil Torheim og
Olaf Erlend Gundersen
Mange kan ikke tenke seg å spise kaninkjøtt fordi de betrakter kaninen som et kjæledyr.
Men legg bort aversjonene og prøv denne fantastiske råvaren. Den er kostbar, eksklusiv og finnes bare i delikatessebutikken. Men kaninfileter er noe av det møreste som tenkes kan.
Slik gjør du:
- Alt gjøres på en stekepanne, bortsett fra gulerøttene som du forveller først.
|
Fiks, ferdig og spretten middag! Foto: Egil Torheim / NRK |
- Så tar du sopp,vårløk og de forvellede gulerøttene og steker på middels varme i en blanding av smør og olje.
- Del kokte poteter i 2 og stek også disse med ”kjøttsiden” ned.
- Tilslutt leger du 2 kaninfileter bortpå. Disse har du pepret og saltet på forhånd. De trenger bare noen minutter på stekepannen.
- Serveres med stekesjyen over eventuelt med et kryddersmør til.
- Velbekomme!