Av
Egil Torheim og
Eli Bjelland
Meir Godt for ganen
Bestill gratis matbrev
Oppskrifta stammar frå områda rundt Torino, og me døyper ho like godt til OL-retten vår - Bolita.
Det viktigaste i denne retten er at han er kokt i kvitvin, noko som set ein utsøkt smak.
Slik gjer du:
Brun 250 gram finskore oksekjøt i ei kasserolle nokre minutt slik at kjøtet blir grått.
Ha i grønsakene, som er 2 små lauk som er finhakka, 1 gulrot som er delt i tynne skiver, 1/2 bunt selleri som er finhakka eller ein del av ei sellerirot.
Slå over 2,5 dl tørr kvitvin og 1,5 dl buljong.
Tilsett 1 ts rosmarin og 1 ts salvie og mal over litt pepar.
La det heile koka i 15-20 minutt.
Tilsett 1 dl ferdigkokte bønner og la alt koka i 10 nye minutt.
Server med toast og ein frisk kvitvin.