skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Bolita

Foto: Egil Torheim/NRK
Foto: Egil Torheim/NRK
Det nærmar seg OL, og i Godt for Ganen serverer me i dag ein italienskinspirert gryterett/suppe.

Publisert 07.02.2006 09:30. Oppdatert 08.02.2006 13:48.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Eli Bjelland

Meir Godt for ganen

Bestill gratis matbrev

Oppskrifta stammar frå områda rundt Torino, og me døyper ho like godt til OL-retten vår - Bolita.

Det viktigaste i denne retten er at han er kokt i kvitvin, noko som set ein utsøkt smak.

Slik gjer du:

Brun 250 gram finskore oksekjøt i ei kasserolle nokre minutt slik at kjøtet blir grått.

Ha i grønsakene, som er 2 små lauk som er finhakka, 1 gulrot som er delt i tynne skiver, 1/2 bunt selleri som er finhakka eller ein del av ei sellerirot.

Slå over 2,5 dl tørr kvitvin og 1,5 dl buljong.

Tilsett 1 ts rosmarin og 1 ts salvie og mal over litt pepar.

La det heile koka i 15-20 minutt.

Tilsett 1 dl ferdigkokte bønner og la alt koka i 10 nye minutt.

Server med toast og ein frisk kvitvin.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no