skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Kjøtkaker

Foto: Egil Torheim/NRK
Foto: Egil Torheim/NRK
I dag er det på mange måtar nasjonalretten som står på menyen.

Publisert 24.01.2006 10:55.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Eli Bjelland

Meir Godt for ganen

Dei fleste har sin spesielle variant av denne klassikaren, og det er sikkert heilt umogleg å avgjera kven som lagar dei beste kjøtkakene.

Men ein ting er sikkert. Alle heimelaga variantar smakar betre enn industrivarianten som du får kjøpt i butikken.

Set difor av nokre timar ein dag og lag opp kjøtkaker i store mengde, frys, og du har rask og enkel middag når uventa besøk dukkar opp.

Her er Pål Drønen sin kjøtkakevariant, og han lagar dei med lauk.

Slik gjer du:


Bland to medium kepalauk, 1 pakke kjøtdeig på 400 g. og 3 egg raskt saman i kjøkenmaskin eller ved hjelp av miksar.

Ha i 1 ss potetmjøl og litt salt og pepar og køyr raskt gjennom kjøkenmaskina på nytt.

Smelt meierismør på steikepanna på medium varme til smøret blir gyllent.

Form farseblandinga til kaker. Bruk ei skei som du har i vatn mellom kvar kake. Steik kakene på låg varme og bruk heller litt ekstra tid.

Heimelaga saus

Etterpå lagar du sausen. Du kan sjølvsagt bruka ein pose, men aller best smakar den som er laga frå botnen av.

Smelt smør og mjøl i ei gryte. Tilsett litt mjølk eller vatn og 1 stk. buljongterning eller anna kjøtkraft om du har det.

La dette koka inn, tilsett krydder etter eige ønskje og la kjøtkakene trekka i sausen.

Grøn erterstuing

Denne retten skal serverast med grøn erterstuing som du lagar sjølv. Det smakar mange gongar betre enn posevarianten.

Legg ein pakke erter i kaldt vatn natta over. Sil av, fyll med nytt vatn og kok i omlag ein time. Tilsett 1 ss smør, salt og pepar om du ønskjer det og ein liten fløyteskvett. Stauk dette saman til ein grov stuing.

Server kjøtkakene med kokte poteter.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no