Hopp til innhold

Her skal RBK spille om drøye tre uker

På Lerkendal graves nå en tredjedel av gressmatta opp, kort tid før første hjemmekamp.

Det er under en måned til første hjemmekamp på Lerkendal, men gressamtta ser ut som et byggefelt.

Gravemaskiner og hjullastere jobber på spreng for å forbedre dreneringen på Lerkendal. Nytt gress skal være klart til hjemmekamp 1. april.

– Dette er helt trygt, og jeg er hundre prosent sikker på at vi kommer i mål til rett tid. Det kommer seks trailere med nytt gress fra Nederland uka før påske, og det legger vi ut på et par dager, sier Rosenborgs banemester, Anders Øien, selvsikkert.

Banemester Anders Øien

Banemester Anders Øien er helt trygg på at gressmatta på Lerkendal er klar til første hjemmekamp, 1. april.

Foto: Tone Iversen / NRK

2.400 kvadratmeter gress skal erstattes fordi dreneringen er for dårlig. Det er omtrent en tredjedel av hjemmebanen til Rosenborg.

Nå jobber folk på spreng for å gjøre gressmatta spilleklar til første hjemmekamp mot Brann, 1. april. I horisontalt snøvær står gravemaskiner, hjullastere og folk med river på jordgrunnen på Lerkendal.

– Etter siste kamp i fjor bestemte vi at vi måtte gjøre noe med dreneringen. Når vi nå har fått tina ned banen var det frem med gravemaskinen, og av med topplaget. En fin gressbane ha god drenering, sier Øien.

– Skal slå Brann på nytt gress

Gressmatta på Lerkendal ble lagt for et par år siden, og erfaringene fra det arbeidet gjør banemesteren trygg på at gresset skal spire flott når Rosenborg tar imot bergenserne 2. påskedag.

– Da vi la banen for noen år siden gikk det knirkefritt, og vi spilte kamp på Lerkendal etter bare en liten uke. Det samme klarer vi denne gangen, sier Øien, som også har store forhåpninger for første hjemmekamp.

– Alt blir tipp topp her etter påske, og vi skal sørge for at RBK slår Brann også, ler Øien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det graves på Lerkendal kort tid før seriestart

En tredjedel av gressbanen graves opp og erstattes med nytt gress. Årsaken er for dårlig drenering.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

Mange tap i oppkjøringen

Hittil i sesongen har imidlertid ikke Rosenborgs resultater vært like positive som banemesteren er.

På sju treningskamper har trønderne én seier, én uavgjort og fem tap.

Onsdag kveld kommer laget hjem fra treningstur i Marbella i Spania. Resultatene hittil i år bekymrer ikke tidligere RBK-profiler på Brakka i Trondheim.

– I 2013 har det vært mye positivt. Vi må ikke være redde for å si at vi skal ligge i toppen, og at vi har lyst til å vinne. Når det er sagt har vi en vei å gå i forhold til bygging av et lag. Vi har skifta ut mange spillere siden 2010, og da tar det litt tid, sier tidligere spiller, Gøran Sørloth, som nå er varamedlem i RBK-styret.

Også tidligere direktør, Nils Skutle, er positiv før årets sesong.

Nils Skutle

Tidligere RBK-direktør, Nils Skutle, er optimistisk før årets sesong.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Jeg har stor tro, og er optimistisk. Men som Nils Arne har sagt, det er mange som har sagt de vil bli seriemestere, men det er få som blir det. Det handler om å ha en klar spillestil og prestere godt sammen, sier Skutle.

Jobber hele påska

Arbeidsfolkene på Lerkendal graver nå 10–15 centimeter ned i jorda før det er klart for å legge nytt friskt gress i løpet av påskeuka.

– Da bruker vi en leggemaskin, og kjører rullene på ti og ti meter om gangen. Så er det på med valsen etterpå, og deretter må vi gjødsle slik at røttene fester seg ordentlig, sier Øien.

Han er forberedt på å jobbe seg gjennom påskehøytiden, for gresset skal på plass.

– Påska har alltid vært arbeidstid for meg de siste tolv sesongene, så det er ingen problem. Vi skal ha et ansiktsløft både her og der, så det ser litt byggeplass ut her for tiden, men vi skal nok greie å få Lerkendal så fin som vi kan, forsikrer Øien.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
  • Salah tilbake etter Klopp-krangelen - Liverpool vant seksmålsdrama

    Mohamed Salah var tilbake i Liverpools startellever og leverte målpoeng fra start da Liverpool kjørte over Tottenham med 4-2 på hjemmebane.

    Krangelen på sidelinjen mellom Jürgen Klopp og stjernespiller Salah ble det store samtaleemnet i forrige runde. Både Liverpool og egypteren har slitt med formen den siste tiden, og Salah har tilbrakt uvanlig mye tid på benken.

    Søndag var han tilbake blant de elleve utvalgte og leverte fra start. Kvarteret var spilt da Cody Gakpo svingte inn et innlegg på bakre stolpe. Der dukket Salah opp og headet hjemmelaget i føringen.

    Før pause kom også 2-0. Salah tvang fram en redning fra Guglielmo Vicario, og på returen doblet Andy Robertson ledelsen.

    – Hvor har dette Liverpool-laget vært? spurte Kasper Wikestad i Viaplays sending underveis.

    Etter hvilen tok kampen fullstendig fyr og fire baller til havnet i nettet.

    Jürgen Klopp er inne i sin siste sesong som Liverpool-manager. En rekke svake resultater har imidlertid kastet en skygge over tyskerens kommende avskjed med Liverpool.

    (NTB)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Jon Super / AP
  • Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden

    Det måtte hele 74 minutter til før Håkon Evjen klarte å få hull på byllen for Bodø/Glimt sin del mot Strømsgodset. Dermed beholder de tabelltopp foran Brann med to poeng og én kamp mindre spilt.

    Nyopprykkede KFUM Oslo har hatt en god sesongstart i Eliteserien, den trenden fortsatte de mot Haugesund da de vant 1–0. For rett før pause fant Johannes Hummelvoll Nuñez veien til nettmaskene. Oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i Eliteserien, mens Haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen.

    Kristiansund tok imot HamKam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. Denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. HamKam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Sandefjord, mens Kristiansund er på 7. plass.

    Odd – Fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. Laget fra Østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna Molde som er på 3.-plass.

    Sarpsborg 08 tok imot Lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. Sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert Eirik Wichne.

    Viking møter Tromsø klokken 19:15, mens Brann vant 3-0 over Rosenborg lørdag.

    IgtC0MfL-lA
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal