Hopp til innhold

Northug vil konkurrere allerede om én måned

Petter Northug har kommet i form på rekordtid etter sykdomsperioden. Nå vil han trolig sesongdebutere på Beitostølen allerede om én måned.

Petter Northug

Petter Northug forteller at han er i slag igjen etter den lange sykdomsperioden. Nå mener han at han er klar for Beitostølen om én måned.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Hvis kroppen er som nå, så håper jeg å gå en distanse på Beitostølen som gjennomkjøring. Det kommer helt an på hvordan kroppen er om et par uker, hvordan jeg responderer på hardøktene, sier skikongen til Adressa.no.

I et intervju med avisen snakker han ut om sykdomsproblemene som har påvirket forberedelsene til OL-sesongen. Northug har mistet 150 timer trening og seks ukers høydeopphold på grunn av en virussykdom som har plaget ham i flere måneder.

– Pilen peker oppover

I dag er han imidlertid langt mer optimistisk enn for bare to uker siden. Da fortalte Northug pressen at han var redd for at store deler av sesongen kom til å ryke.

– For fjorten dager siden var det ganske dårlig, men for ei uke siden begynte det å bli ganske bra. Nå den siste uka har det vært veldig bra. Hvis pilen fortsatt peker oppover og jeg ikke får noe tilbakefall, så tror jeg at jeg har mulighet til å bygge opp en formtopp i løpet av vinteren likevel, sier Northug til Adressa.

Rivalen Marcus Hellner fortalte nylig i et intervju gjort av SVT for NRK at han ikke tror sykdommen har vært så alvorlig som Northug ville ha det til.

– Først og fremst tror jeg hele greien er overdrevet og ikke så himla farlig, sa Hellner.

Skal gå Tour de Ski

Nå ser det altså ut som om Hellner møter en langt friskere Northug enn mange hadde forventet når langrennssesongen starter igjen.

Skikongen fra Mosvik føler seg også sikker på at han stiller til start i Tour de Ski.

– Jeg skal gå Tour de Ski. Der skal jeg bryte ned kroppen, få noen fine konkurranser og så roe litt ned i høyden frem mot NM. Det er planen. Jeg tror det blir vanskelig å være i form til Tour de Ski med det grunnlaget jeg har. Tidligere har jeg vært sliten på slutten og med enda mindre grunnlag nå, så kan det fort skje igjen, sier Northug.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal