Hopp til innhold

– Kan ikke forstå at han skal spille her

Vidar Örn Kjartansson scoret sitt eliteseriemål nummer 22, 23 og 24 mot Haugesund, og nå vil motstanderne ha superspissen ut av Norge.

Vidar Örn Kjartansson har scoret 24 mål når 23 runder av eliteserien er spilt.

VIDEO: Se alle målene til Kjartansson her.

– Han må de gnikke og gni mest mulig penger ut av, sa en imponert Jostein Grindhaug etter å ha sett islendingen score tre mål i oppgjøret mellom Vålerenga og Haugesund på Ullevaal søndag.

– Han er bedre enn forventet. Han er sterk, har ok fart og «himla» bra avslutningsferdigheter, utdyper Haugesund-treneren, og får støtte av sin egen målvakt.

– Han har det lille ekstra. Han skyter i det øyeblikket keeper tror han skal vente litt til, ta et touch til. Han er kjapp på avtrekkeren og har snert i skuddet, så man ser at det er noe ekstra over han, sier Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen som tror det er tidsspørsmål før Kjartansson finner seg en ny arbeidsgiver.

– Jeg kan ikke forstå at han skal spille her i Norge. Han bøtter inn mål, sier han.

Scorer fra alle vinkler

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal innrømmer at han er overrasket over den ekstreme scoringsraten til islendingen, men forteller at Kjartansson fortsatt har mye å lære.

– Han må få bedre samhandling med lagkameratene sine. Bedre fysikk, større aksjonsradius. Nå høres det ut som om jeg er veldig negativ, men det er en del av det å bli en toppspiss, sier Kjetil Rekdal mens det rykker i munnvikene.

For selv ikke Kjetil Rekdal klarer å holde smilet tilbake når han snakker om islendingen.

– Han scorer mål fra alle vinkler, og han er flink til å komme seg fri i feltet. Det ser vi jo. Han har hatt en formidabel utvikling fra han kom i vinter til nå. Han jobber knallhardt og vet at han har en del å gå på og det er betryggende, forteller Rekdal.

– Glad for at han er her

Men selv om både Grindhaug og Kristiansen begge tror Kjartansson snart forsvinner til en større liga, håper Vålerenga-treneren at han fortsatt blir en stund til i klubben.

– Sånn som vi kjenner han, er han veldig glad for at han er her, og med på å bygge et lag nå som kanskje kan bli en medaljekandidat neste år, og som kanskje kan vinne noen titler før han reiser, sier Rekdal, og fortsetter.

– Jeg skjønner at en spiss som scorer mer enn ett mål i snitt blir vanskelig å holde i mange år fremover, men jeg håper at vi kan få beholde han en stund til. Han blir jo selvfølgelig ikke billigere når han holder på slik som han gjør, sier Rekdal.

Kjartansson selv tar oppstyret med stor ro.

– Jeg vil spille i en av de beste ligaene, men for øyeblikket har jeg to år igjen av kontrakten med Vålerenga, sier han.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal